VIDEO Polícia na letisku v Amsterdame postrelila muža, ktorý sa vyhrážal nožom

NETKY.SK • 15 December 2017, 17:47 • 2 min
VIDEO Polícia na letisku v Amsterdame postrelila muža, ktorý sa vyhrážal nožom

HAAG - Holandská vojenská polícia oznámila, že muž s nožom vošiel v piatok do kancelárie polície na letisku Schiphol v Amsterdame a personál ohrozoval nožom. Policajti postrelili muža do nohy a zatkli ho, následne ho odviezli do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Hovorca Stan Verberkt uviedol, že piatkový prípad nevyšetrujú ako extrémistický útok. Hovorca pre tlačovú agentúru AP povedal: "Okolnosti nám naznačujú, že incident nemá nič spoločné s terorizmom."

 

 

Prípad si vyžiadal krátkotrvajúcu evakuáciu niektorých častí letiska, ktoré sa nachádza na okraji Amsterdamu a patrí k najrušnejším letiskám v Európe.

Podľa skorších správ bola evakuovaná verejne prístupná hlavná nákupná zóna letiska s názvom Schiphol Plaza, kde sú obchody, bary a reštaurácie - ale nie priestory letiska, kde sa nachádzajú kontroly batožiny a bezpečnostné kontroly.

 

Podľa slov polície nikto ďalší okrem útočníka neutrpel zranenia a všetky letiskové priestory sú už bezpečné. Úrady na letisku informovali, že incident neovplyvnil odlety ani prílety, uviedla agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies