Holandská legenda Johan Cruyff má rakovinu pľúc, čakajú ho mnohé vyšetrenia

NETKY.SK • 22 Október 2015, 10:57 • 2 min
Holandská legenda Johan Cruyff má rakovinu pľúc, čakajú ho mnohé vyšetrenia

BARCELONA - Ikona holandského futbalu Johan Cruyff má rakovinu pľúc. Pre portál goal.com to potvrdil hovorca jeho niekdajšieho klubu FC Barcelona. Vo štvrtok ráno Španielsko obleteli správy, že 68-ročný trojnásobný víťaz Európskeho pohára majstrov (dnešná Liga majstrov) je chorý, pričom neexistovali žiadne detailnejšie informácie.

slovakia

left justify in out

Cruyff čoskoro podstúpi ďalšie vyšetrenia, aby sa zistil rozsah ochorenia. "Johan Cruyff v uplynulých týždňoch podstúpil lekárske testy v barcelonskej nemocnici, pri ktorých lekári odhalili rakovinu pľúc. Stále ešte prebiehajú vyšetrenia. Z dôvodu rešpektovania súkromia Cruyffa a jeho rodiny preto zatiaľ nebudeme poskytovať ďalšie vyhlásenia," uvádza sa v stanovisku Cruyffovho manažmentu.

 

Cruyff má od roku 1991 na srdcovom svale dvojitý bypass. Niekdajší vynikajúci tvorca hry strávil 11 rokov hráčskej kariéry v Ajaxe Amsterdam, získal s ním osem majstrovských titulov a začiatkom sedemdesiatych rokov aj trikrát po sebe trofej EPM. V roku 1973 prestúpil do Barcelony, kde pobudol päť rokov a vybojoval jeden titul. Do katalánskeho klubu sa neskôr vrátil ako tréner a priviedol ho k štyrom titulom v rade a zisku EPM v roku 1992. Cruyff je finalistom majstrovstiev sveta 1974 a má bronzovú medailu z ME 1976.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona