Holandská kráľovná upozornila svojich poddaných, že kríza si vyžaduje obete

NETKY.SK • 19 September 2012, 11:17 • 2 min
Holandská kráľovná upozornila svojich poddaných, že kríza si vyžaduje obete

Holandská kráľovná upozornila svojich poddaných, že kríza si vyžaduje obete - Politika Holandská kráľovná Beatrix vo svojom každoročnom prejave k národu vyzvala obyvateľov svojej krajiny, aby si uvedomili, že v časoch ekonomickej krízy si nevyhnutné vládn

slovakia

left justify in out

img

Holandská kráľovná Beatrix vo svojom každoročnom prejave k národu vyzvala obyvateľov svojej krajiny, aby si uvedomili, že v časoch ekonomickej krízy si nevyhnutné vládne opatrenia vyžiadajú obete od každého jedinca, uviedol dnes spravodajský server DutchNews.nl.
      Kráľovnin utorkový príhovor k národu bol tradičným otvorením nového politického roka. Panovníčka v rámci týchto septembrových prejavov zvykne zo svojho trónu naznačiť najbližšie politické smerovanie krajiny a nové vládne iniciatívy.
      Tohto roku sa jej príhovor k národu uskutočnil týždeň po predčasných parlamentných voľbách a v čase, keď sa proeurópski liberáli a labouristi snažia dohodnúť na vytvorení novej vlády, ktorá bude pokračovať v doterajšej politike prísnych rozpočtových škrtov. Na tejto politike sa na jar tohto roku dohodlo päť politických strán.
      Beatrix upozornila, že za súčasnej ekonomickej situácie má odchádzajúca vláda obmedzené možnosti na prezentáciu novej politiky, ale ubezpečila, že vláda si dokáže poradiť s najpálčivejšími problémami, ktorým krajina a celá Európa musí teraz čeliť.
      "Jarná dohoda politických strán vytvára možnosti pre vládu, aby prispela k finančnej solidarite a prorastovo orientovaným reformám," uviedla kráľovná.
      Reformy, ktoré musí robiť Holandsko v rámci iniciatív pre celú eurozónu a EÚ, sú podľa nej nevyhnutné, lebo dobre fungujúci vnútorný trh a silná spoločná mena sú kľúčové nielen pre Holandsko, ale aj pre všetky členské štáty EÚ.
      Kráľovná upozornila svojich občanov, že ani po prekonaní súčasnej krízy ekonomiky a krízy dôvery nebude hospodársky rast napredovať rýchlo, na druhej strane však Holanďanom pripomenula, že žijú v jednej z najprosperujúcejších krajín na svete. A je preto podľa nej dôležité, aby všetci občania pochopili, že je dôležité dospieť spoločnými silami k opätovnému ekonomickému rastu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies