Holandská kráľovná prijala demisiu vlády a odobrila septembrový termín volieb

NETKY.SK • 25 Apríl 2012, 11:38 • 2 min
Holandská kráľovná prijala demisiu vlády a odobrila septembrový termín volieb

Holandská kráľovná prijala demisiu vlády a odobrila septembrový termín volieb - Politika Holandská kráľovná Beatrix prijala demisiu vlády premiéra Marka Rutteho a súhlasila s vypísaním predčasných volieb na 12. septembra.

slovakia

left justify in out

img

Holandská kráľovná Beatrix prijala demisiu vlády premiéra Marka Rutteho a súhlasila s vypísaním predčasných volieb na 12. septembra. Oznámila to dnes tlačová kancelária holandského kráľovského dvora.
      Rutteho menšinová vláda z pravicovo liberálnej Ľudovej strany za slobodu a demokraciu (VVD) a Kresťanskodemokratickej výzvy (CDA) podala v pondelok demisiu po tom, čo ju pravicovo populistická Strana za Slobodu (PVV) Geerta Wildersa odmietla podporovať pre odmietavý postoj k úsporným opatreniam v sociálnom systéme. 
      Kráľovná Beatrix poverila Rutteho vedením dočasnej vlády.
      Úspornými opatreniami chcela Rutteho vláda zaistiť splnenie kritérií paktu stability EÚ, ktorý povoľuje maximálny deficit vo výške tri percentá HDP. Bez prijatia dodatočných opatrení sa výška budúcoročného deficitu odhaduje na 4,6 percenta HDP.
      Rokovania o tejto otázke medzi parlamentnými politickými subjektmi pokračujú naďalej, ich ďalšie kolo sa uskutoční vo štvrtok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies