Holandská cyklistka Van Vleutenová sa presunula z nemocnice do hotela

NETKY.SK • 10 August 2016, 14:39 • 2 min
Holandská cyklistka Van Vleutenová sa presunula z nemocnice do hotela

RIO DE JANEIRO - Holanďanku Annemiek van Vleutenovú, v nedeľu smutnú hrdinku pretekov s hromadným štartom cestných cyklistiek na OH v Riu de Janeiro, prepustili z nemocnice. Lekári jej povolili piatkový odlet do vlasti.

slovakia

left justify in out

Van Vleutenová si pri hororovom páde ľahšie poškodila chrbticu na troch miestach a doráňala tvár. V pozícii líderky nezvládla nájazd do poslednej zákruty v klesaní z Vista Chinesa, na klzkej ceste preletela cez riadidlá, pri pristávaní čelom narazila o asfaltovú cestu, udrela sa o obrubník a zostala chvíľu nehybne ležať na kraji chodníka. Podľa neskorších prognóz nebude mať tento incident žiadne trvalé zdravotné následky. Zlato získala Van Vleutenovej krajanka Anna van der Breggenová.


"Ťažko sa vyrovnať so sklamaním, ale som hrdá na môj výkon," napísala v utorok na twitteri Van Vleutenová. Po prepustení z nemocnice sa nevrátila do olympijskej dediny, ale ubytovali ju v hoteli, kde sa bude zotavovať z otrasu mozgu. "Ešte tu musím pár dní pobudnúť," uviedla rekonvalescentka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona