Holande poprel dohodu s Ruskom o nedodaných francúzskych lodiach

NETKY.SK • 1 August 2015, 07:12 • 2 min
Holande poprel dohodu s Ruskom o nedodaných francúzskych lodiach

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes dementoval správy, podľa ktorých sa Paríž dohodol na odškodnení Ruska za nedodanie dvoch vrtuľníkových lodí triedy Mistral.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho vyjadrení pre televíznu stanicu BFMTV, ktoré citovala agentúra Reuters, zatiaľ strany žiadnu dohodu nedosiahli, príslušné rozhodnutie však očakáva v najbližších týždňoch.

 

Kremeľský poradca pre vojensko-technickú spoluprácu Vladimir Kožin vo štvrtok pre agentúru RIA Novosti povedal, že s Rusku sa podarilo s Francúzskom dohodnúť na výške odškodného za nedodané lode a už "čoskoro" by mala byť podpísaná zmluva o zrušení kontraktu.

 

"V tejto chvíli neexistuje žiadna dohoda, ale pracujeme na tom, aby sme našli riešenie," povedal Hollande. "Rokovania pokračujú a v najbližších týždňoch prijmem rozhodnutie." Francúzsky premiér Manuel Valls dnes na otázky týkajúce sa údajnej dohody odpovedal, že sa bude môcť vyjadriť až "o niekoľko dní alebo týždňov", pričom avizoval "prijatie dôležitých rozhodnutí koncom tohto leta".

 

Rusko podpísalo s Francúzskom zmluvu o nákupe dvoch lodí triedy Mistral v hodnote 1,2 miliardy eur v roku 2011. Vlani v novembri však Paríž od kontraktu odstúpil. Hollande vtedy uviedol ako dôvod kroky Moskvy na Ukrajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona