Holanďanov po finálových prehrách už uspokojí iba zisk titulu

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 06:50 • 2 min
Holanďanov po finálových prehrách už uspokojí iba zisk titulu

Holanďanov po finálových prehrách už uspokojí iba zisk titulu - Futbal Skončiť druhý už pre Holanďanov neznamená úspech. Po prehre vo finále MS 2010 so Španielskom dali tentoraz predstavitelia Amsterdamu najavo, že oficiálne oslavy sa v meste uskutočnia i

slovakia

left justify in out

img

Skončiť druhý už pre Holanďanov neznamená úspech. Po prehre vo finále MS 2010 so Španielskom dali tentoraz predstavitelia Amsterdamu najavo, že oficiálne oslavy sa v meste uskutočnia iba v prípade návratu futbalistov s titulom majstra Európy.
      "Prehra v poslednom finále je teraz pre nás najväčšou motiváciou vyhrať EURO 2012," reagoval holandský kapitán Mark van Bommel, ktorý si stále spomína na trpkú príchuť osláv po návrate zo svetového šampionátu v JAR.
      Striebro už teraz stačiť nebude. "Naposledy sme pripravili oslavy, keď prišli ako vicemajstri. Tentoraz budú iba v prípade, že skončia prví," vyhlásila hovorkyňa amsterdamskej radnice Sara Gradsteinová.
      Bolesť z finálových prehier sa v Holandsku datuje už od roku 1974, keď generácia Johana Cruyffa prehrala vo finále MS s NSR 1:2 napriek jasnej dominancii tzv. "totálneho futbalu" v priebehu celého turnaja.
      O štyri roky neskôr sa situácia opakovala. Holanďania sa už videli ako majstri sveta, keď strela Roba Rensenbrinka v záverečných sekundách duelu prekonala argentínskeho gólmana Ubalda Fillola, ale lopta skončila na žrdi. Domáci tím napokon zdolal Holanďanov 3:1 po predĺžení.
      Prekliatie záverečných zápasov síce "oranjes" prekonali titulom z EURO 1988, ale odvtedy dva tucty rokov márne čakajú na ďalší zisk trofeje.
      Hrobárom nádejí Holanďanov na vrcholných podujatiach sa stáva aj psychika - vypadli po jedenástkových rozstreloch v rokoch 1992, 1996 a 2000 na európskych šampionátoch i v semifinále MS 1998 proti Brazílii.
      "Treba na to zabudnúť, začína sa nové dobrodružstvo. Mojím cieľom je teraz úspech na európskom šampionáte," vyhlásil Arjen Robben, ktorý na zlyhania pri jedenástkach zabudnúť musí. V tejto sezóne nepremenil mimoriadne dôležité pokutové kopy v drese Bayernu Mníchov vo finále Ligy majstrov proti Chelsea i v kľúčovom dueli o majstrovský titul v bundeslige proti Borussii Dortmund.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies