Holanďanov, ktorí zbili v Prahe čašníka, obvinili z pokusu o vraždu

NETKY.SK • 7 August 2018, 13:40 • 2 min
Holanďanov, ktorí zbili v Prahe čašníka, obvinili z pokusu o vraždu

PRAHA - Mestské štátne zastupiteľstvo v Prahe nariadilo piatok českej polícii sprísniť obvinenia pre dvoch zo skupiny holandských turistov, ktorí koncom apríla v centre Prahy napadli a ťažko zranili čašníka v jednej z reštaurácií.

slovakia

left justify in out

Hlavní útočníci, bratia, sú tak od pondelka stíhaní za pokus o vraždu, za čo im hrozí 10-18 rokov vo väzení, informoval v utorok spravodajský portál Novinky.cz.

 

Polícia oboch mužov najprv obvinila z ťažkého ublíženia na zdraví s výrazne nižšou trestnou sadzbou - od 5 do 12 rokov. Všetko však podľa informácií denníka Právo zmenili znalecké posudky súdnych lekárov, podľa ktorých bola intenzita útoku značná a život ohrozujúca, a nemenej dôležitá je aj závažnosť zranenia čašníka vrátane možných smrteľných následkov.

 

Skupinu siedmich turistov z Holandska, ktorí boli 21. apríla pri čine, zadržala polícia dva dni po útoku. Podľa servera Lidovky.cz sú niektorí marockého a iránskeho pôvodu.

 

Dvoch Holanďanov policajti neskôr prepustili, pretože sa na útoku nepodieľali a skôr sa snažili správaniu ostatných zabrániť. Ďalších troch cudzincov súd potrestal v zrýchlenom konaní podmienkami a vyhostil ich z Česka, ktoré hneď nato opustili.

 

Dvaja hlavní páchatelia však skončili 23. apríla v ruzynskej väzobnej väznici, kde sú doteraz. Jeden z nich (28) sa v polovici júla za svoje činy aj za hanbu, ktorú podľa svojich slov spôsobil, ospravedlnil v liste adresovanom všetkým Holanďanom. Napísal ho vo väzbe a text zverejnil holandský denník Algemeen Dagblad.

 

"Je ťažké opísať, ako veľmi je mi to ľúto a ako sa hanbím za to, že som niekoho vlastnými rukami zranil. Nehovoriac o tom, koľko ľudí sa muselo na to nezmyselné násilie pozerať," napísal obvinený, ktorý prisľúbil zaplatiť určité odškodné príbuzným zraneného čašníka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona