Holanďanom hrozí prvá neúčasť na ME od roku 1984

NETKY.SK • 6 Október 2015, 14:49 • 2 min
Holanďanom hrozí prvá neúčasť na ME od roku 1984

AMSTERDAM - Holandská futbalová reprezentácia nemá pred októbrovým finišom kvalifikácie o postup na ME 2016 osud vo svojich rukách. Bronzový medailista z MS 2014 v Brazílii figuruje aktuálne v tabuľke A-skupiny až na 4. mieste s dvojbodovým mankom na tretie Turecko a reálne hrozí, že sa nepredstaví na budúcoročných ME vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, situácia ohľadne priamych postupujúcich z "áčka" je už vyriešená, miestenky si už v septembri zaistili Island a Česko. Ak Turci v záverečných dvoch zápasoch proti už istým postupujúcim Islanďanom a Čechom získajú minimálne štyri body, bez ohľadu na rezultáty Holandska si zabezpečia účasť v baráži a tím z Beneluxu bude prvýkrát od roku 1984 chýbať na kontinentálnom šampionáte. Tréner Holandska Danny Blind, ktorý vo funkcii začiatkom júla nahradil Guusa Hiddinka, verí, že Island a ČR dokážu v záverečných dvoch dueloch obrať o body Turecko a jeho mužstvo preskočí v tabuľke súpera z "krajiny polmesiaca". Zároveň odmieta tvrdenie, že zámerne kontaktoval trénerov oboch postupujúcich tímov.

 

"Nie, nepísal som im e-mail preto, aby zabrali v dueloch proti Turecku. Verím, že hráči Islandu aj Česka pristúpia k zápasom zodpovedne a vydajú zo seba to najlepšie," cituje telegraaf.nl slová Blinda, podľa ktorého mala komunikácia s kormidelníkmi týchto tímov iba blahoprajný charakter v súvislosti s ich postupom na európsky šampionát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona