Holanďanka Van der Breggenová zlatá, jej krajanka mala pád

NETKY.SK • 8 August 2016, 09:47 • 2 min
Holanďanka Van der Breggenová zlatá, jej krajanka mala pád

RIO DE JANEIRO - Holandská cyklistka Anna van der Breggenová získala na OH v Riu de Janeiro zlatú medailu v cestných pretekoch s hromadným štartom.

slovakia

left justify in out

V záverečnom špurte 136,9 km dlhej trate na Copacabane sa 26-ročná Van der Breggenová presadila v špurte štvorčlennej skupiny pred striebornou Švédkou Emmou Johanssonovou, tretia skončila Talianka Elisa Longová Borghiniová. Dlho sa zdalo, že zlato vybojuje Američanka Mara Abbottová, vo finiši si ale cez ňu prehnali tri súperky a zostala tak bez cenného kovu. Britská spolufavoritka Elizabeth Armitsteadová skončila piata.

 

Nedeľňajšie preteky poznačil ťažký pád Holanďanky Annemiek van Vleutenovej. Tá bola dlho na čele, ale približne 10 km pred cieľom v zjazde spadla a zostala nehybne ležať na zemi.

 

Cestná cyklistika, preteky s hromadným štartom žien (136,9 km): 1. Anna van der Breggenová (Hol.) 3:51:27 h, 2. Emma Johanssonová (Švéd.), 3. Elisa Longová Borghiniová (Tal.) obe rovnaký čas ako víťazka, 4. Mara Abbottová (USA) +4 s., 5. Elizabeth Armitsteadová (V. Brit.), 6. Kataryna Niewiadomá (Poľ.), 7. Flavia Oliveirová (Braz.), 8. Jolanda Neffová (Švajč.) - všetky +20

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies