Holanďanka sa o náleze tela matky desať rokov po úmrtí dozvedela z televízie

NETKY.SK • 25 November 2013, 14:18 • 2 min
Holanďanka sa o náleze tela matky desať rokov po úmrtí dozvedela z televízie

AMSTERDAM - Po zverejnení správ o nájdení tela 74-ročnej ženy, ktorá desať rokov ležala mŕtva vo svojom byte v holandskom Rotterdame bez toho, aby niekomu chýbala, sa úradom prihlásila jej nechcená dcéra. Informovali o tom holandské médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera DutchNews.nl mala mŕtva žena dcéru, ktorá porodila, keď mala 16 rokov. Jej dcéra, ktoré médiá uvádzajú iba ako Evelyne, má dnes 68 rokov a priznala sa, že pre komplikované vzťahy s matkou navzájom vôbec nekomunikovali a naposledy ju videla pred 20 rokmi.

"Bola som nechcené dieťa a ona mi to neustále dokazovala," uviedla dcéra zosnulej pre médiá. Dodala, že tak trochu aj očakávala, že jedného dňa u nej zazvoní polícia, že našli jej matku mŕtvu, pričom by sa nečudovala, že potrvá niekoľko mesiacov, kým objavia jej telo. To, že to trvalo až desať rokov, zaskočilo aj ju.

Evelyne žije v provincii Brabantsko a o objavení mŕtvoly staršej ženy v byte na prvom poschodí, ktorý spoznala, sa dozvedela z televíznych správ. Neváhala a spolu s manželom odcestovala do Rotterdamu.

Jej spoveď naznačuje drámu jednej rodiny, ktorá má korene v období, keď prebiehali boje o nezávislosť Holandskej Východnej Indie, dnešnej Indonézie. Evelyne tvrdí, že matka otehotnela práve v tomto období, vrátila sa do Holandska a nikdy jej nepovedala, kto je jej otcom. Celý život jej dávalo najavo, že je nechcené dieťa, a matka s dcérou mali veľmi komplikovaný vzťah, pričom matka jej dala viackrát najavo, že je už nikdy nechce vidieť.

"Som smutná, ale čo som mohla robiť? Nechcela ma vidieť. Samozrejme, že som o nej premýšľala, ale na obnovenie kontaktov musí byť obojstranná vôľa," povedala Evelyne. Manžel Evelyne pre holandské médiá uviedol, že jeho svokra trpela vážnou traumou ešte z čias vojny o nezávislosť bývalej kolónie, ale odmietala sa o tom rozprávať.

Rotterdamská mestská rada medzitým oznámila, že začala vyšetrovať, ako je vôbec možné, že trvalo desať rokov, kým sa ju podarilo objaviť. Úrady tvrdia, že účty boli vyplácané automaticky z jej štátneho dôchodku. K jej objaveniu došlo až zásluhou plynárov, keď opakovane nereagovala na písomné výzvy a telefonáty o potrebe obnovy plynových rozvodov. Privolaní policajti objavili za jej dverami hromadu neotvorenej pošty, podľa ktorej určili dátum úmrtia starej ženy, ktorá nikomu nechýbala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies