Holanďania zdolali Španielov, fanúšikovia vypískali Iniestu

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 08:53 • 2 min
Holanďania zdolali Španielov, fanúšikovia vypískali Iniestu

AMSTERDAM - Futbalisti Španielska, ktorí sú súpermi Slovákov v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016, prehrali v utorkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v Amsterdame s domácimi Holanďanmi 0:2. "Oranjes" vyťažili zo skvelého úvodu, po 16 minútach hry viedli o dva góly zásluhou Stefana de Vrija a Davyho Klaassena.

slovakia

left justify in out

Zápas Holandska proti Španielsku bol nielen pripomienkou finále šampionátu v Juhoafrickej republike, v ktorom Španieli zvíťazili v Johannesburgu 1:0 po predĺžení, ale tiež zápasu základnej B-skupiny z minuloročného svetového šampionátu v Brazílii, kde pre zmenu "Oranjes" zdolali svojho súpera vysoko 5:1. Stretnutie v Amsterdam Arene zároveň zapadlo do rámca osláv 125. výročia vzniku holandského zväzu KNVB.

 

Stredopoliar Holandska Wesley Sneijder, ktorý v sobotu proti Turecku zachránil aspoň bod v zápase kvalifikácie ME 2016, proti Španielom dosiahol významný míľnik v reprezentačnej kariére, keď predstihol v počte štartov za holandský národný tím na druhom mieste dlhoročnú oporu defenzívy Franka de Boera. Stredopoliar tureckého klubu Galatasaray Istanbul má aktuálne na svojom konte 113 vystúpení v oranžovom drese, o jeden viac ako De Boer. Rekordérom je brankár Edwin Van der Sar so 130 štartmi.


"Keď sa pozriete na to, ako sme začali zápas, niet divu, že sme zvíťazili. Takto sme chceli hrať aj proti Turecku. Dnes sme zažili skvelý večer," povedal Wesley Sneijder. Spokojný bol holandský tréner Guus Hiddink, mrzelo ho akurát správanie fanúšikov voči španielskemu stredopoliarovi Andresovi Iniestovi, ktorého priaznivci vypískali. Ako je známe, Iniesta strelil vo finále MS 2010 rozhodujúci gól znamenajúci zlato pre Španielov. "Je to hanba. Iniesta je prvotriedny hráč a človek. Nemôžem to pochopiť. Bolo to preto, že nám strelil gól pred piatimi rokmi? Každopádne, dnes sme sa prezentovali veľmi dobre, hoci sme sa nevyhli niekoľkým chybám. Zopárkrát nás zachránil brankár Vermeer, veľmi dobre hrali Blind a Klaassen," vyhlásil Hiddink pre portál goal.com.


"Prvých dvadsať minút bolo náročných. Neskôr sme mali hru pod kontrolou, ale chýbali góly. Zdá sa nemožné, že sme dnes nedokázali skórovať," akoby po zápase nechcel uveriť španielsky tréner Vicente Del Bosque.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies