Holanďania zdolali Čiľanov a vyhrali B-skupinu

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 20:10 • 2 min
Holanďania zdolali Čiľanov a vyhrali B-skupinu

SAO PAULO - Futbalisti Holandska zvíťazili nad Čiľanmi 2:0 (0:0) v pondelňajšom zápase B-skupiny na XX. majstrovstvách sveta na štadióne Itaquerao v brazílskom Sao Paule.

slovakia

left justify in out

Prvý gól stretnutia si pripísal stredopoliar anglického Norwichu City Leroy Fer v 77. min, skóroval hlavičkou krátko po svojom príchode na ihrisko z pozície striedajúceho hráča. V nadstavenom čase poistil víťazstvo Memphis Depay.


Obe mužstvá mali už pred týmto duelom istú účasť vo vyraďovacej časti turnaja. "Oranjes" vyhrali B-skupinu a v osemfinále nastúpia v nedeľu 29. júna vo Fortaleze proti druhému tímu z "áčka", ktorým bude jeden z tria Brazília, Mexiko, Chorvátsko. Čile si zmeria sily deň predtým v Belo Horizonte s víťazom A-skupiny. 

 

B-skupina: 
Holandsko - Čile 2:0 (0:0) 
Góly: 77. Fer, 90.+ Depay, ŽK: 64. Blind - 25. F. Silva, rozhodovali: Gassama (Gamb.) - Menkouande (Kamer.), Kabanda (Rwanda) 

 

Zostavy: 
Holandsko: Cillessen - Janmaat, Vlaar, S. de Vrij, Blind - N. de Jong - Wijnaldum, Sneijder (75. Fer), Kuyt (89. Kongolo) - Robben, Lens (69. Depay) 


Čile: C. Bravo - Isla, Medel, F. Silva (70. Valdívia), Jara, Mena - Aránguiz, F. Gutiérrez (46. Beausejour) , M. Díaz - A. Sánchez, E. Vargas (81. Pinilla) 

 

Od úvodu zápasu bolo cítiť, že oba tímy už majú postup vo vrecku a nechcú zbytočne riskovať zranenie či kartový trest. Prvú akú-takú možnosť videli fanúšikovia až v 22. min, keď Čiľania sa pokúsili z rohového kopu o signál, strela Gutiérreza skončila nad bránkou. Desať minút pred koncom riadneho hracieho času prvej časti nebezpečne hlavičkoval De Vrij, ale lopta minula cieľ. O päť minút získal loptu na polovici ihriska Robben a parádnym 50-metrovým šprintom sa dostal až k zakončeniu zvnútra pokutového územia, jeho pokus smeroval vedľa. 


Ten istý hráč skúsil šťastie svojou typickou strelou ľavačkou aj v 66. min, ale Bravo nemal veľa starostí s jeho pokusom. Štvrťhodinu pred koncom vyslal parádnu strelu z diaľka Depay, ale gólman Čile ju vytesnil spod brvna. Po rozohratí následného rohového kopu skóroval umiestnenou hlavičkou striedajúci Fer. V nadstavenom čase stanovil skóre na konečných 2:0 ďalší hráč z lavičky Depay. 

 

Konečná tabuľka B-skupiny: 
1. Holandsko 3 3 0 0 10:3 9 - postup do osemfinále    
2. Čile 3 2 0 1 5:3 6 - postup do osemfinále    
---------------------------------------------------------------- 
3. Španielsko 3 1 0 2 4:7 3 
4. Austrália 3 0 0 3 3:9 0 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies