Holanďania sa búria, dôvodom sú umelé povrchy ihrísk

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 15:28 • 2 min
Holanďania sa búria, dôvodom sú umelé povrchy ihrísk

AMSTERDAM - Kapitáni 12 tímov z 18-člennej najvyššej holandskej futbalovej súťaže požiadali národný zväz a vedenie Eredivisie, aby zakázali hrať zápasy na umelej tráve. Hnutie odporu vedú Dirk Kuyt z Feyenoordu a Davy Klaassen z Ajaxu Amsterdam, majú za sebou aj hráčsku asociáciu VVCS.

slovakia

left justify in out

"Nepochybujem o tom, že umelé trávniky vrátia holandský futbal o niekoľko rokov dozadu," vyhlásil bývalý reprezentant Kuyt, ktorý tento týždeň oznámil, že končí s kariérou.

V sezóne 2016/2017 dostalo povolenie hrať domáce zápasy na umelej tráve šesť účastníkov Eredivisie. Hráči tvrdia, že to viedlo k zvýšeniu počtu zranení kĺbov, a upozornili tiež na potrebu dlhšej adaptácie pri prechode z prírodného na umelý povrch. Futbal na takejto ploche má vraj odlišné nároky na techniku aj taktiku. "Hra na týchto trávnikoch neprináša žiadnu radosť," tvrdí Klaassen.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies