Holanďania podľahli Turkom, hrozí prvá neúčasť na ME od roku 1984

NETKY.SK • 7 September 2015, 13:31 • 2 min
Holanďania podľahli Turkom, hrozí prvá neúčasť na ME od roku 1984

KONYA - Holandská futbalová reprezentácia si koleduje o to, že sa nepredstaví na budúcoročných ME vo Francúzsku. Bronzový medailista z MS 2014 v Brazílii podľahol v nedeľňajšom dueli kvalifikácie na pôde Turecka vysoko 0:3 a v tabuľke A-skupiny klesol na štvrté miesto (10 bodov) práve za "krajinu polmesiaca" (12 bodov).

slovakia

left justify in out

Ak Turci v záverečných dvoch zápasoch proti už istým postupujúcim Islanďanom a Čechom získajú minimálne štyri body, Holanďania budú chýbať na kontinentálnom šampionáte prvýkrát od roku 1984. "Turecko vyťažilo z minima našich chýb. Pustili sme z rúk kontrolu nad vývojom v skupine a darovali Turecku veľkú výhodu. Napriek tomu si myslím, že nie je nemožné skončiť na treťom mieste v skupine. Najväčší rozdiel medzi nami a ostatnými tímami je v počte bodov. Som presvedčený, že nemáme horších hráčov. Naši hráči sú neskúsení. Potešili ma starší harcovníci - Sneijder, Van Persie a Luuk De Jong. Podali dobré výkony," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová holandského trénera Dannyho Blinda.


"Samozrejme, nečakali sme také hladké víťazstvo. Po štvrtkovej smoliarskej remíze 1:1 s Lotyšskom sme boli veľmi smutní, ale neprestávali sme veriť. S pomocou našich fanúšikov sme to zvládli. Ďakujem všetkým priaznivcom za podporu. Toto víťazstvo je veľmi dôležité, vďaka nemu sme pred silným Holandskom. V závere kvalifikácie nás síce čakajú dve ťažké stretnutia, ale veríme, že situácia v tabuľke sa už nezmení," povedal turecký stredopoliar Hakan Calhanoglu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona