Holanďania odobrali DNA z niektorých obetí havárie malajzijského lietadla

NETKY.SK • 1 August 2014, 07:06 • 2 min
Holanďania odobrali DNA z niektorých obetí havárie malajzijského lietadla

AMSTERDAM - Šéf medzinárodnej skupiny vedenej Holandskom, ktorá vyšetruje haváriu malajzijského dopravného lietadla na východe Ukrajiny, informoval, že jeho tím odobral dodatočné vzorky DNA z 25 obetí v márnici vo východoukrajinskom meste Doneck.

slovakia

left justify in out

Šéf skupiny Pieter-Jaap Aalbersberg v stredu v Kyjeve uviedol, že tím vyšetrovateľov prevzal z márnice aj osobné veci 27 obetí. Boeing 777 bol zostrelený 17. júla v oblasti na východe Ukrajiny, ktorú ovládajú proruskí separatisti a pri tragédii zahynulo všetkých 298 ľudí na palube, pripomenula tlačová agentúra AP. Pozostatky približne 200 obetí previezli do Holandska už skôr tento mesiac, v súčasnosti ich namáhavo a usilovne identifikujú. Pozostatky ďalších 80 ľudí údajne ešte stále ležia na mieste pádu lietadla, teda na otvorených poliach za letných horúčav s teplotami dosahujúcimi okolo 32 stupňov Celzia.

      

Vyšetrovatelia z Aalbersbergovho tímu sa dnes dostali na miesto havárie prvýkrát za posledných niekoľko dní, počas ktorých sa o to márne snažili. Skupina však pritom musela čeliť zrážkam medzi proruskými separatistami a ukrajinskými vojakmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies