Holanďania krotia eufóriu, Austrálčania chcú prekvapiť

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 11:28 • 2 min
Holanďania krotia eufóriu, Austrálčania chcú prekvapiť

PORTO ALEGRE - Vysoký favorit proti outsiderovi - aj súboj Holandska s Austráliou v Porto Alegre ponúkne stredajší program majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii. Zatiaľ čo Oranjes po demolácii majstrov sveta Španielov (5:1) významne stúpli na cene, Soceroos sa po prehre s Čile (1:3) dávajú len mizivé šance ešte niečo uhrať v silnej B-skupine MS 2014.

slovakia

left justify in out

"Dosiahli sme impozantný výsledok, ale na takomto dlhom turnaji to veľa neznamená. Musíme zostať pri zemi a pozerať sa dopredu. Toto je môj piaty veľký turnaj a už viem, ako to chodí. Ako rýchlo eufória príde, tak rýchlo zasa môže odísť," povedal dvojgólový holandský strelec Robin van Persie. 

 

Holandský tréner Louis van Gaal dostal Španielov na kolená umnou defenzívnou taktikou, keď svojim hráčom naordinoval systém s piatimi obrancami a rýchlymi kontrami pri súperovej strate lopty. Van Gaal vie, že proti menej ofenzívnej Austrálii musí zmeniť taktické myslenie a zrejme sa vráti k rokmi preferovanému systému 4-3-3. 

 

"Pripravujeme sa na zápas s Austráliou a o tom, ako budeme hrať, rozhodne tréner. Pokojne by sme mohli zostať pri systéme 5-3-2, keďže sme boli úspešní," cituje stredopoliara Wesleyho Sneijdera server OnsOranje.nl. Viacerí jeho spoluhráči nabádajú na ostražitosť pred súbojom s Austrálčanmi, ktorí po prehre s Čile sú v pozícii, že proti Holandsku a Španielsku nemajú čo stratiť. Podľa Nigela De Jonga si musia dať pozor najmä na znamenitého hlavičkára Tima Cahilla, ktorý strelil jediný gól protinožcov do siete Čiľanov. 

 

"Je to skvelý hráč, ktorý vždy odovzdá všetko na trávniku. Vie si presne načasovať správne postavenie na dobrú hlavičku. V tomto patrí medzi najlepších hráčov na svete,“ povedal De Jong o útočníkovi New York Red Bulls Cahillovi. 

 

Austrálčania veria, že ich futbalový prejav na šampionáte je lepší ako napovedá výsledok ich otváracieho súboja s Čile. "Ak by sme si ustrážili začiatok zápasu, bolo by to oveľa lepšie. Výsledok skresľuje, máme na lepší futbal,“ povedal brankár Austrálčanov Mat Ryan po prehre s Čile. "Proti Holanďanom nesmieme začať ustráchane a veriť. Vysoká prehra Španielov je dôkazom toho, že na tomto šampionáte sa môže stať všeličo aj najväčším favoritom,“ dodal Ryan. 

 

Austrálsky tréner Ange Postecoglou už vie, že proti Holandsku nemôže rátať s pravým obrancom Ivanom Franjičom. V súboji s Čile ho zradil stehenný sval a šampionát sa pre neho predčasne skončil. V zostave by ho mal nahradiť Ryan McGowan. "Nemôžem hrať, ale som presvedčený o tom, že moji spoluhráči sa ešte postarajú o jeden šokujúci výsledok na týchto majstrovstvách. Verím, že si to odnesie jeden z dvojice Holandsko - Španielsko," cituje Franjiča server Sydney Morning Herald. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies