Holanďania chcú patriť medzi priekopníkov videotechnológie

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 18:30 • 2 min
Holanďania chcú patriť medzi priekopníkov videotechnológie

AMSTERDAM - Predstavitelia Holandského kráľovského futbalového zväzu (KNVB) v piatok oznámili, že sú pripravení medzi prvými zaviesť používanie videotechnológie počas súťažných zápasov.

slovakia

left justify in out

Vymoženosť má rozhodcom asistovať pri správnych verdiktoch alebo napomáhať pri korekcii nesprávnych rozhodnutí. V "krajine tulipánov a veterných mlynov" testovali používanie videa v režime offline od roku 2013. Prvýkrát by mal naskočiť do živej prevádzky v budúcosezónnych stretnutiach Holandského pohára.


Funkcionár KNVB Gijs de Jong sa neobáva spomalenia tempa hry. Priemerný čas na rozhodnutie pri použití videotechnológie údajne nepresiahne úsek 12 sekúnd.

 

"Myslím si, že to pomôže. Je to niečo zaujímavé a stále sa to vyvíja, ale je to pre dobro zápasov," vyhlásil niekdajší reprezentant a v súčasnosti asistent trénera tímu "Oranjes" Marco van Basten.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona