Holanďanov vítala nad vlasťou oranžová stíhačka

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 10:28 • 2 min
Holanďanov vítala nad vlasťou oranžová stíhačka

Holanďanov vítala nad vlasťou oranžová stíhačka

slovakia

left justify in out

Noví futbaloví vicemajstri sveta z Holandska v pondelok večer dorazili do vlasti. Už vo vzdušnom priestore Holandského kráľovstva lietadlo s neúspešnými finalistami privítala vojenská stíhačka F-16 natretá národnou farbou na oranžovo.
      Po pristátí na letisku Schiphol v Amsterdame hráčov ešte pred cestou autobusom do hotela na brehu Severného mora vítali fanúšikovia kvetmi. Už v utorok by strieborný tím mal absolvovať audienciu u kráľovnej Beatrix i odstupujúceho premiéra Jana Petera Balkenendeho, po oboch návštevách príde na rad oficiálne privítanie v centre Amsterdamu. Na slávnosti, ktorej súčasťou bude aj plavba loďou po kanáloch veľkomesta, sa očakávajú státisíce fanúšikov, hlavným ohniskom oslavy by malo byť Muzeálne námestie.
      Po finálovej prehre so Španielskom zhruba 40 ľudí zadržali v Haagu, kde sa približne 200 namrzených fanúšikov pustilo do výtržností. Holandské médiá ale celkovo účinkovanie futbalistov hodnotili priaznivo. Denník Telegraaf hlásal, že členovia holandského tímu bojovali ako levy a zaoberal sa otázkou, či španielsky gól mal vôbec platiť, keďže mu predchádzala ofsajdová situácia. "Holandsko striebro, Španielsko zlato. To, čo sa v mestách a dedinách začínalo ako festival šťastia, skončilo sužujúcim vytriezvením. Bol to bojovný, no nie brilantný zápas. Oba tímy boli príliš nervózne na to, aby spravili futbalu dobrú reklamu," tvrdil konkurenčný plátok Trouw.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies