Hokejový zväz takto reaguje na údajnú diskrimináciu hráčov

NETKY.SK • 9 Január 2014, 15:56 • 2 min
Hokejový zväz takto reaguje na údajnú diskrimináciu hráčov

BRATISLAVA - Slovenský zväz ľadového hokeja zaregistroval vyjadrenie europoslancov Anny Záborskej a Petra Šťastného o ich presvedčení, že Miroslav Šatan patrí do olympijského výberu trénera Vladimíra Vůjteka. Je to ich právo na osobný názor a SZĽH ho rešpektuje. Akákoľvek forma diskriminácie, na ktorú poukazujú europoslanci, je v rozpore so základnými princípmi olympizmu a SZĽH sa od nej dištancuje.

slovakia

left justify in out

"V žiadnom prípade by sme nikdy nediskriminovali hráčov a nenominovanie Miroslava Šatana sa zrodilo len na základe jeho športovej výkonnosti," zdôraznil generálny sekretár SZĽH Otto Sýkora a zároveň dodal: "Pán Peter Šťastný má ku mne stále otvorené dvere ako veľký hokejový odborník a čo sa týka nominácie na olympijské hry, môžeme sa o nej kedykoľvek otvorene porozprávať."

SZĽH uvádza, že podľa Zákona o športe športovou reprezentáciou poveruje športovca Slovenský olympijský výbor a národný športový zväz, ktorého je členom a pri poverení vychádza zo športových výkonov športovca. "Pripomíname, že podľa základných princípov olympizmu v zmysle Olympijskej charty športové organizácie v rámci olympijského hnutia majú mať práva a povinnosti autonómnych organizácií a túto autonómnosť ochraňuje SOV pred vplyvmi administratívnej či politickej povahy tak, ako je ustanovené v stanovách SOV," píše sa v správe SZĽH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies