Hokejový zväz odmenil kluby za výchovu hráčov, najviac peňazí získali Košice

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 14:24 • 2 min
Hokejový zväz odmenil kluby za výchovu hráčov, najviac peňazí získali Košice

Bratislava - Od novej sezóny rozbehol Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) projekt, ktorý odmeňuje kluby za výchovu hráčov a ich následné zaradenie do "seniorského" hokeja. Reagoval tak na prípady, keď sa mladé talenty v tínedžerskom veku rozhodli odísť do zahraničia a ich domovské kluby za desaťročie práce nezískali z ich odchodu ani cent.

slovakia

left justify in out

Po skončení základných častí vo všetkých svetových súťažiach má zväz vyčíslené, ktoré kluby a za akých hráčov získajú nárok na finančnú podporu. Tá musí byť použitá výhradne na podporu mládežníckeho hokeja. Z celkovej výšky dotácie milión eur získalo na podporu nárok 36 hokejových klubov. Z nich najviac - vyše 137-tisíc eur - tím HC Košice.

 

"Celý systém nazývame motivačným, aby kluby dávali odchovancom čo najviac šancí pôsobiť v seniorských súťažiach," uviedla pre hockeyslovakia.sk Diana Kosová, riaditeľka Odboru projektov a rozvoja SZĽH.

 

Nový systém podpory mládežníckeho hokeja rozlišuje pri výške príspevku aj kvalitu súťaže, v ktorej sa hokejista predstaví. Týka sa hráčov do 26 rokov. Najlukratívnejšie je ohodnotené účinkovanie v zámorských súťažiach NHL a AHL, a to sumou 25.000 eur. "V AHL musí hráč nastúpiť minimálne na tretinu duelov základnej časti, v NHL stačí odohrať jedno stretnutie. Nárok na túto sumu majú aj tie kluby, hráči ktorých boli na začiatku danej sezóny draftovaní do NHL," vysvetlila Kosová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies