Hokejový zápas Martin - Žilina skontumovali 5:0 v prospech hostí

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 18:10 • 2 min
Hokejový zápas Martin - Žilina skontumovali 5:0 v prospech hostí

MARTIN - Duel MHC Martin - MsHK Doxxbet v 50. kole hokejovej Tipsport ligy 2016/2017 pôvodne naplánovaný na piatok 3. marca o 18.00 h sa neuskutočnil a riadiaci orgán najvyššej súťaže Pro Hokej ho skontumoval 5:0 v prospech hosťujúceho tímu. Stretnutie bolo v pôvodnom termíne zrušené pre nedostatočný kamerový systém, keďže bolo vyhodnotené ako rizikové.

slovakia

left justify in out

"Prvoradý záujem riadiaceho orgánu ligy je odohrať, či dohrať čo najväčší počet problémových zápasov, avšak v tomto prípade z viacerých dôvodov neexistovalo iné riešenie ako kontumácia v prospech hosťujúceho tímu," uvíedol šéf najvyššej súťaže Richard Lintner na facebooku Pro Hokeja.

Kedže Pro Hokej nemá žiadny dosah na označenie akéhokoľvek zápasu za rizikový, vyzýva zodpovedné orgány, aby čo najcitlivejšie vyhodnocovali rizikovosť hokejových zápasov. "Súčasná infraštruktúra nás výrazne limituje pri napĺňaní zákonných podmienok pre organizovanie rizikových zápasov. Bezpečnosť našich fanúšikov je, samozrejme, prvoradá," píše sa v stanovisku Pro Hokeja.

"Oceňujem korektný prístup a reálny záujem nájsť riešenie ako odohrať rizikový zápas v náhradnom termíne. Musím ale uznať, že kontumácia zápasu v tejto situácii bola, bohužiaľ, jediné možné riešenie," vyjadril sa prezident MHC Martin Michal Taliga.

 

Zástupca MsHK Žilina Imre Valášek v tejto súvislosti uviedol: "Pevne verím, že všetky problémy ohľadom rizikových zápasov už máme za sebou a môžeme sa stopercentne sústrediť na play off. Rozhodnutie riadiaceho orgánu rešpektujem." 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona