Hokejový turnaj na ZOH 2018 v Kórei môže byť bez domáceho tímu

NETKY.SK • 29 August 2014, 11:05 • 2 min
Hokejový turnaj na ZOH 2018 v Kórei môže byť bez domáceho tímu

SOUL - Mužská hokejová reprezentácia Kórejskej republiky možno nebude mať garantované miesto v olympijskom turnaji 2018, ktorý sa uskutoční práve v tejto krajine v Pjongčangu.

slovakia

left justify in out

Do úvahy prichádza, že hráči organizátorskej krajiny budú sledovať duely len z tribún. Doteraz na žiadnom z 23 olympijských turnajov nechýbal domáci výber, ale súčasný scenár nie je pre Kórejčanov pozitívny.


Zvyčajne medzinárodné federácie automaticky pozývajú v kolektívnych športoch na OH či ZOH domáce družstvá. Majú však legislatívnu autonómiu na stanovenie kvalifikačných kritérií. Pred ZOH 2010 vo Vancouveri Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zrušila automatickú miestenku pre organizátora. Kanada i Rusko, organizátori ostatných dvoch vrcholov štvorročného obdobia, sa však bez problémov dostali do turnajov na základe renkingového postavenia. Kórejská hokejová asociácia už začala rozhovory s IIHF, aby si zabezpečila miesto bez svojho zapojenia do komplikovaného kvalifikačného systému. 

"IIHF uznala, že slávnosť bez hostiteľa by bola zvláštna," priznal v rozhovore pre Korea Times nemenovaný predstaviteľ národnej asociácie. IIHF prisľúbila miesto po splnení jednej podmienky. "Chcú vnímať progres nášho hokeja. Prezident IIHF René Fasel uviedol, že Kórejská republika musí demonštrovať schopnosť konkurovať," vyhlásil predstaviteľ asociácie. 


Cieľ pre Kórejčanov je jasný. V rebríčku IIHF by sa mali dostať minimálne na 18. priečku, momentálne sú na 23. pozícii. Proces naštartovania hokeja v krajine sa začal v júli, keď vymenovali Jima Paeka za reprezentačného trénera. Paek je prvým Kórejčanom, ktorý hral v NHL, ostatných deväť sezón strávil v AHL v tíme Grand Rapids Griffins. Informácie zverejnili Eurohockey.com a Korea Times. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies