Hokejový Slovan Bratislava získal posilu zo zámoria

NETKY.SK • 14 Január 2021, 14:35 • 2 min
Hokejový Slovan Bratislava získal posilu zo zámoria

BRATISLAVA - Slovanisti získali amerického obrancu Michaela Brodzinski.

slovakia

left justify in out

V americkej ECHL patril k najproduktívnejším bekom, bol lídrom svojho tímu. Teraz prvýkrát v jeho kariére smeruje do Európy, a to tímu slovenskej hokejvej ligy, kde bude pôsobiť v tíme HC Slovan Bratislava. Defenzívne rady posilní američan Michael Brodzinski.


"S vyhliadkou náročného záveru základnej časti a neskôr play-off sme sa snažili do mužstva získať tzv. two-way obrancu, ktorý je nielen zodpovedný vzadu, ale dokáže podporiť aj ofenzívu a pridať kanadské body. Na Mika Brodzinského sme získali pozitívne referencie z prostredia v Severnej Amerike, kde doteraz pôsobil. V ECHL patril k najproduktívnejším bekom, bol lídrom svojho tímu. Skúsenosti má tiež z AHL. Verím, že vhodne zapadne do mužstva, rýchlo sa aklimatizuje a bude pre nás posila,“ oznámil generálny manažér Slovana Maroš Krajči na klubovom webe.

 

img


Brodzinski v AHL odohral spolu s play-off 63 zápasov s bilanciou 2 góly a 8 asistencií, v ECHL nazbieral 166 štartov a v nich 89 bodov (20+69). V minulej sezóne hral v ECHL za Orlando Solar Bears a v 58 zápasoch mal bilanciu 8 gólov a 27 asistencií. Brodzinki pôsobil v San Jose Barracuda, čiže na farme San Jose Sharks.

Slovanu Bratislava patrí v priebežnej tabuľke Tipos extraligy 2020/2021 tretie priečka, keď v 28 dueloch nazbieral 57 bodov. Na lídra z Popradu stráca dva body a na druhý Zvolen jeden bod. Vedenie bratislavského HC Slovan Bratislava dúfajú, že si Brodzinski prenesie formu z predchádzajúcich ročníkov aj do Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona