Hokejový šampionát hráčov do 18 rokov priláka množstvo skautov, vstupenky sú už v predaji

NETKY.SK • 1 Marec 2017, 17:30 • 2 min
Hokejový šampionát hráčov do 18 rokov priláka množstvo skautov, vstupenky sú už v predaji

BRATISLAVA – Organizátori majstrovstiev sveta v hokeji hráčov do 18 rokov, ktoré od 13. do 23. apríla budú hostiť Poprad a Spišská Nová Ves, v stredu spustili predaj vstupeniek na jednotlivé zápasy a zároveň upravili ceny lístkov na jednotlivé dni. Cena celodenných vstupeniek sa bude pohybovať od 7 do 10 eur, podľa fázy podujatia. Na jednotlivé zápasy v základných skupinách bude cena vstupeniek už od 4 eur.

slovakia

left justify in out

Svetový šampionát hráčov do 18 rokov je vôbec prvým v kariére mladých hokejistov. Okrem fanúšikov sa očakáva množstvo športových agentov a skautov. "Majstrovstvá sveta budú u nás doma, čo je pre nás ešte silnejšie, všetci chalani sa už nevedia dočkať. Bude to neopísateľné, teším sa na to,"

vyhlásil Martin Feherváry, jeden z najväčších ťahúňov slovenského tímu.

 

Pre hráčov  zo  SR  "18" sa koncom februára skončili boje v extralige juniorov a v súčasnosti sú k dispozícii svojim materským klubom v záverečných bojoch juniorských a dorasteneckých líg. Začiatok spoločnej prípravy na 2017 IIHF MS U 18 je naplánovaný na 20. marca.

 

"Po prvých týždenných blokoch v Piešťanoch,  s víkendovými prestávkami,  rátame už s ostrou záverečnou fázou od pondelka 3. apríla v dejisku našej skupiny na MS v Poprade, kam povoláme 25 korčuliarov a troch brankárov.  Samozrejme, sledujeme aj tucet adeptov v zahraničí, pričom v zámorí je to  len útočník Adam Ružička," uviedol reprezentačný kormidelník Norbert Javorčík.

 

Fan zóna aj maskot Goooly

Organizačný výbor juniorského šampionátu v týchto dňoch  intenzívne pracuje na premene oboch štadiónov a ich prispôsobení potrebám majstrovstiev. V Poprade by mala byť pre priaznivcov hokeja v prevádzke oficiálna fan zóna s kultúrnym programom a možnosťou občerstvenia. Na štadiónoch bude divákov zabávať hokejový maskot Goooly. 

 

O medaily zabojuje 10 tímov

Súboje svetového šampionátu sa začnú vo  štvrtok 13. apríla v dvoch základných skupinách.  V Poprade uvidia fanúšikovia slovenskú reprezentáciu v súbojoch s Kanadou, úradujúcimi majstrami sveta z Fínska, hráčmi Lotyšska a Švajčiarska.

 

V Spišskej Novej Vsi sa predstavia  Česko, Bielorusko, Rusko, Švédsko a USA.  Štyri najlepšie tímy z každej skupiny postúpia do štvrťfinále, ktoré je na programe 20. apríla. Súboje o medaily prídu na rad v záverečný víkend šampionátu - 22. a 23. apríla.

 

2017 IIHF majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji hráčov do 18 rokov

Termín: 13. – 23. apríla 2017

Dejiská: Poprad, Spišská Nová Ves

 

Účastníci:

A - skupina: Slovensko, Kanada, Fínsko, Lotyšsko, Švajčiarsko

B - skupina: Bielorusko, Česká republika, Rusko, Švédsko, USA




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies