Hokejový realizačný tím nemá z hystérie okolo nominácie dobrý pocit

NETKY.SK • 16 Január 2014, 13:37 • 2 min
Hokejový realizačný tím nemá z hystérie okolo nominácie dobrý pocit

BRATISLAVA - Členovia realizačného tímu slovenskej hokejovej reprezentácie nemajú dobrý pocit z diskusií o nenominovaní Miroslava Šatana na zimné olympijské hry do Soči 2014. Meno dlhoročného kapitána národného tímu padlo aj na štvrtkovom valnom zhromaždení Slovenského olympijského výboru v Bratislave, na ktorom sa potvrdzovala nominácia výpravy. Šatan má šancu dostať sa do Soči, ale len v prípade vyradenia niektorého z nominovaných hráčov zo zdravotných dôvodov.

slovakia

left justify in out

"Dnes nemôžeme stopercentne povedať, že Miro nebude súčasťou olympiády. Bola by to hlúposť, ak by sme tak urobili. Skôr tam však teraz vidíme iných adeptov na účasť, ako je Miro," povedal generálny manažér reprezentácie a generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja Otto Sýkora.

Podľa pôvodných návrhov a dohôd medzi Medzinárodným olympijským výborom, Medzinárodnou hokejovou federáciou a zámorskou NHL sa mali nominácie hokejistov zverejniť do 18. decembra, neskôr sa termín posunul na 7. januára. Ak by sa dodržal termín, Šatan by v tom čase nemal odohraných veľa zápasov, keďže sa so Slovanom dohodol až začiatkom decembra. Aj v čase zverejnenia nominácie sa len postupne dostával do potrebnej formy, pred jej oznámením odohral deväť zápasov KHL a bodovo i strelecky sa presadil len v jedinom proti Jaroslavľu (2 góly).

"Miro nám športovo nezapadol do koncepcie mužstva. Nedokázali sme ho zaradiť do prvých dvoch pätiek, kam patrí svojím herným systémom. Vážime si ho, hokej je však tímovým športom a 22 najlepších hráčov nie vždy dosiahne najlepší výsledok. Hystéria, ktorá vznikla na Slovensku, je smutná. Nominovaní hráči si nezaslúžia to, čo sa predvádza po zverejnení výberu. To, čo sa deje od 7. januára, vzbudzuje u chlapcov negatívne reakcie. Vladimír Vůjtek je momentálne najlepším trénerom, akého mohlo Slovensko mať. Spochybňovať jeho kompetencie a fundovanosť len na základe toho, že sme neboli presvedčení o Mirovom zaradení do mužstva, nie je správne,“ vysvetlil členom SOV Otto Sýkora.

Slovenskému hokeju sa dostalo ďalšej pocty, vlajkonosičom výpravy na slávnostnom otvorení ZOH v Soči bude kapitán Zdeno Chára. Hráčska kabína víta menovanie obrancu Bostonu za kapitána mužstva. "Zdeno je najlepším lídrom, akého sme mohli mať. Zahraniční fanúšikovia to vnímajú asi viac ako slovenskí. Vieme, aká je okolo neho pozitívna hystéria v Amerike," tvrdí Otto Sýkora a k nominácii dodal: "Môžeme sa spokojne pozrieť do zrkadla, že sme urobili dobré rozhodnutia s nomináciou. Od hráčov dostávame pozitívne reakcie. Všetci sa na štart v Soči tešia. Veríme, že mladí chlapci, ktorí podávajú dobré výkony, prinesú do mužstva pozitívnu energiu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies