Hokejový klub Slavia Praha je na predaj

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 15:31 • 2 min
Hokejový klub Slavia Praha je na predaj

PRAHA - Český hokejový klub HC Slavia Praha je na predaj. Vzájomný spor medzi majiteľom "zošívaných" Richardom Benýškom a klubovou ikonou a zároveň trénerom českej reprezentácie Vladimírom Růžičkom sa znovu vyostril.

slovakia

left justify in out

Benýšek spolu s bratom Ladislavom v utorok predpoludní rezignovali na funkcie v predstavenstve a ponúkli svoj väčšinový podiel akcií práve bývalému koučovi Slavie.

 

"HC Slavia je dlhodobo vďačná téma pre fanúšikov i médiá, ktorá sa vystupňovala po odchode trénera Růžičku k národnému tímu a jeho následných vyjadreniach. Je to dlhodobo neudržateľný stav, keď ako investori nie sme schopní brániť tomu, aby to prenesene neškodilo klubu," uviedli podľa webu iDnes.cz bratia Benýškovci v spoločnom vyhlásení. Zástupcom médií oznámili, že sa vzdávajú svojich funkcií a sú ochotní predať 69,9 percenta svojich akcií za rovnakých podmienok, za akých v marci 2013 získali väčšinový podiel prostredníctvom spoločnosti OIN Gama. 

 

Sumu vtedy nezverejnili, ale v čase príchodu súrodeneckého dua klub hospodáril so stratou 14,9 milióna českých korún. Ďalších 30 percent akcií drží podnikateľ Vladimír Pitter, zanedbateľný podiel má v štruktúre vlastníkov aj občianske združenie SK Slavia Praha. 

 

Súčasným majiteľom prekáža, že sú terčom útokov a dehonestácií zo strany verejnosti aj kormidelníka Růžičku. Ponuka na predaj klubu je časovo obmedzená približne mesačnou lehotou. Ak dovtedy nikto neprejaví záujem, budú bratia Benýškovci naďalej pôsobiť v Slavii. Ich verejná ponuka neplatí len pre V. Růžičku ale aj ostatných investorov. Podľa informácií českých médií môže ísť o strategický ťah súrodencov, ako sa zbaviť klubu, ktorý má dlhy voči svojim hráčom i niektorým subjektom za hokejový výstroj či za energiu v Edene. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies