Hokejový brankár Halák má len príjemné spomienky na Montreal

NETKY.SK • 14 September 2016, 15:12 • 2 min
Hokejový brankár Halák má len príjemné spomienky na Montreal

MONTREAL - Hokejový brankár Jaroslav Halák sa počas prípravy na Svetový pohár, kde bude reprezentovať výber Európy, vrátil do Montrealu, na ktorý má príjemné spomienky.

slovakia

left justify in out

Tamojší Canadiens ho v roku 2003 draftovali do NHL z 271. miesta. Vo frankofónnom meste pôsobil do roku 2010, keď ho vymenili do St. Louis. Predtým si podmanil fanúšikov Canadiens svojimi výkonmi, najmä v sérii play-off s Washingtonom predvádzal jeden zázračný výkon za druhým.


"Niektorí hráči majú viac šťastia a strávia celú kariéru v jednom tíme. Na Montreal mám skvelé spomienky, navždy v mojom srdci zostane najmä séria s Washingtonom a jej šiesty zápas. Asi to bol môj najlepší duel v drese Canadiens. Bol to jeden zo špeciálnych večerov, počas ktorých vám všetko vyjde. Potrebujete aj šťastie, bez neho to nejde," zaspomínal si pre Montreal Gazette Halák.


Bratislavský rodák, odchovanec klubu z Ružinova, sa v apríli 2010 dostal do bránky po zranení Careyho Pricea, v šiestom súboji s Washingtonom utvoril 53 zákrokmi klubový rekord počas riadneho hracieho času v play-off. V siedmom zápase pomohol Canadiens k postupu do druhého kola, následne uspel aj v sérii s Pittsburghom a v konferenčnom finále jeho tím nestačil na Philadelphiu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies