Hokejovú Ligu majstrov rozšírili na 44 tímov

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 11:16 • 2 min
Hokejovú Ligu majstrov rozšírili na 44 tímov

ZÜRICH - Hokejová Liga majstrov bude mať napokon vo svojej premiérovej sezóne až 44 účastníkov.

slovakia

left justify in out

Vedenie súťaže sa rozhodlo zvýšiť počet o štyri tímy oproti pôvodným plánom a udelilo voľné karty ďalším štyrom mužstvám. V premiére si Ligu majstrov zahrajú aj francúzsky tím Briancon Diables Rouge, dánsky SönderjyskE Vojens, britský Nottingham Panthers a nórska Valerenga Oslo.

 

"Už dlho sme dávali najavo, že máme záujem zapojiť do súťaže veľa krajín. Keď sme oznámili, že voľné karty dostali HC Košice a Stavanger Oilers, dostali sme veľa výziev na účasť najlepších tímov z Francúzska, Dánska a Veľkej Británie. Po vnútorných diskusiách v predstavenstve a s naším marketingovým partnerom sme sa rozhodli pridať ešte ďalšie štyri tímy. V našej premiérovej sezóne budeme mať mužstvá z dvanástich krajín," povedal šéf Ligy majstrov Anders Ternbom. 

 

Zaradenie ďalších štyroch účastníkov znamená aj zmenu hracieho systému. Namiesto desiatich štvorčlenných skupín bude jedenásť, do osemfinále sa kvalifikujú ich víťazi a päť najlepších tímov z druhých miest. Premiérový ročník vyžrebujú 21. mája počas majstrovstiev sveta v bieloruskom Minsku, nasadenie pre žreb oznámia 13. mája - 100 dní pred štartom súťaže, ktorý je naplánovaný na 21. augusta. Základná časť sa bude hrať do 7. októbra, osemfinále 4. a 11. novembra, štvrťfinále 2. a 9. decembra, semifinále 13. a 20. januára a finále na ľade lepšieho tímu po základnej časti 3. februára. V prvom ročníku sa bude hrať o 1,5 milióna eur. Za účasť dostanú kluby celkovo 875-tisíc eur, víťaz získa 160-tisíc eur. 

 

Elitnú A-licenciu na štart v Lige majstrov vlastní 26 zakladajúcich klubov z Rakúska (Salzburg, Viedeň Capitals), Česka (Liberec, Pardubice, Sparta Praha, Vítkovice), Fínska (IFK Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Oulu, Tappara Tampere, Turku), Nemecka (Mannheim, Eisbären Berlín, Ingolstadt, Krefeld), Švajčiarska (Bern, Fribourg-Gottéron, Zürich, Zug) a Švédska (Djurgaarden, Frölunda, Färjestad, HV 71, Linköping, Lulea). Ďalšie mužstvá získali tzv. B-licenciu - ide o rakúsky Villach, fínske tímy Lukko Rauma a SaiPa Lappeenranta, Südtirol Bolzano, Oceláři Třinec, HC Zlín, Hamburg Freezers, Kolín Haie, Servette Ženeva, Kloten Flyers, AIK Skelleftea, Växjö Lakers. Voľné karty dostali Stavanger a HC Košice a po novom aj Briancon, SönderjyskE, Nottingham a Valerenga. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona