Hokejisti Zvolena po víťazstve v Košiciach majú titul na dosah

NETKY.SK • 12 Apríl 2013, 07:51 • 2 min
Hokejisti Zvolena po víťazstve v Košiciach majú titul na dosah

KOŠICE - Hokejisti HKm Zvolen majú na dosah druhý titul v klubovej histórii (predtým 2001), vo finálovej sérii Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2012/2013 vedú nad Košičanmi už 3:0 na zápasy. Zverenci Petra Mikulu zvíťazili vo štvrtkovom stretnutí na ľade Steel arény 3:2, hoci zaostávali 0:1 aj 1:2. Rozhodujúci gól strelil v 55. minúte Andrej Podkonický. Štvrtý zápas série je na programe v piatok 12. apríla o 18.00 h.

slovakia

left justify in out

Hokej - Tipsport extraliga 2012/2013 - finále Slovnaft play-off - tretí zápas (hrá sa na 4 víťazstvá): 

HC Košice - HKm Zvolen 2:3 (1:0, 0:1, 1:2) - stav série: 0:3 
Góly: 5. R. Jenčík (D. Pašek, Marcel Haščák), 44. R. Jenčík (D. Pašek, Marcel Haščák) - 21. P. Zuzin (L. Čierny), 49. L. Jurík (J. Mucha, Škvaridlo), 55. Podkonický (Puliš) 
Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Kubuš - M. Korba, Smrek, 6091 divákov 

Zostavy: 
Košice: Hylák - Cebák, Štrbák, Kolba, Šeda, Martin Chovan, Deyl, M. Novák - Marcel Haščák, D. Pašek, R. Jenčík - Boltun, T. Marcinko, Spilar - Š. Novotný, Marek Slovák, Jokeľ - P. Svitana, Mlynarovič, O. Gmitter 
Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško, Novajovský, J. Mucha, Hraško, Hertl, Pichnarčík - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Kalla, M. Jurík, Čurilla - Puliš, Mahdalík, Martin Ďaloga - Ľ. Zuzin (od 28. min) 

Strelecký účet stretnutia mohol otvoriť v 3. min hosťujúci Čurilla, boli to však domáci, ktorí sa tešili z prvého gólu. Jenčík svoj prvý pokus v presilovke ešte nepremenil, ale v 5. min zužitkoval výbornú prihrávku Pašeka a sám pred Šimkom nezaváhal - 1:0. Zvolenský brankár potom vyrazil nepríjemnú Deylovu strelu a skvele si počínal aj pri príležitosti Gmittera, ktorý bol osamotený pred bránkou. 

Úvod druhej tretiny vyšiel Zvolenu. Čierny vystrelil od modrej čiary a teč Petra Zuzina znamenal vyrovnanie - 1:1. Hosťujúcemu tímu tento gól pomohol. Zvolen ožil a podstatne viac vzruchu bolo pred Hylákom. Obranca Košíc Cebák sa síce predral až pred súperovu bránku, ale tam našiel dobre postaveného Šimka. Domáci gólman Hylák musel kryť pokus Čurillu, Podkonický v 25. min minul odkrytú časť bránky a z podobnej pozície sa nepresadil ani Michal Chovan. V polovici stretnutia sa pred Hylákom ocitol osamotený Škvaridlo, košický brankár však vyšiel zo súboja víťazne. V 35. min to bol opäť Škvaridlo, ktorý zamestnal Hyláka. Podkonický mal o minútu neskôr v ideálnej príležitosti vychýlenú mušku. 

V 43. min mieril Novotný spomedzi kruhov nepresne, ale o minútu na to domáci Jenčík prekvapil Šimka a Košičania viedli 2:1. V 49. min sa však začínalo odznova, Muchovu strelu vyrazil Hylák, na dorážku Lukáš Juríka bol však už prikrátky - 2:2. Veľkú chybu Deyla v 55. min potrestal po pohotovom zakončení Podkonický - 2:3. Domácim sa nepodarilo vyrovnať ani v záverečnej polminútovej hre bez brankára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona