Hokejisti UMB Hockey Teamu opäť pomáhali: Dražba dresov pomôže detským onkologickým pacientom

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 09:29 • 2 min
Hokejisti UMB Hockey Teamu opäť pomáhali: Dražba dresov pomôže detským onkologickým pacientom

BANSKÁ BYSTRICA – Symbolický šek v hodnote 1 235 eur odovzdali na pôde Rektorátu Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici zástupcovia UMB Hockey Teamu a rektor UMB Občianskemu združeniu (OZ) Svetielko nádeje – centru pomoci detskej onkológie pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Rektor UMB poďakoval všetkým, ktorí sa zapojili do dražby špeciálnej edície dresov, v ktorých hokejisti UMB Hockey Teamu odohrali víťazný ligový zápas s UK Praha. Tento zápas sa hral 13. marca na netradičnom podujatí "Zo školy na zimák – Univerzitný deň pracovných príležitostí". „Som hrdý nielen na výsledky nášho hokejového tímu na ľadovej ploche a ich opätovné výborné umiestnenie v Európskej univerzitnej hokejovej lige, ale aj na pridanú hodnotu celej myšlienky, s ktorou naši hokejisti šport a reprezentáciu univerzity spojili. Veľmi oceňujem ich odhodlanie pomáhať. Som rád, že tento rok zostane vyzbieraná suma v našom regióne a aspoň malou sumou pomôže tým najmenším, pacientom s onkologickým alebo iným nevyliečiteľným ochorením,“ dodal rektor UMB Vladimír Hiadlovský.

V apríli 2017 hokejový tím navštívil deti priamo na oddelení DFNsP v Banskej Bystrici. Všetci hráči sa utvrdili v tom, že ich rozhodnutie odohrať zápas pre Svetielko nádeje bolo správne. „Dražba dresov a jeden odohraný charitatívny ligový zápas sú iba začiatkom našej podpory OZ Svetielko nádeje. Náš tím chce a bude hrať pre toto občianske združenie, a tak logo a slogan "Hráme pre Svetielko nádeje" ponesú od ďalšej hokejovej sezóny všetci hráči na svojich dresoch. Chceme pomáhať a šíriť povedomie nielen o tomto občianskom združení a ľuďoch, ktorí za ním stoja, ale aj o statočných deťoch, ktoré deň čo deň hrajú svoj vlastný zápas o zdravie,“ dodal športový riaditeľ a hlavný tréner UMB Hockey Teamu Lukáš Opáth.

Občianskemu združeniu Svetielko nádeje – centrum pomoci detskej onkológie pri DFNsP v Banskej Bystrici sa za 15 rokov svojej činnosti podarilo uskutočniť viaceré projekty, ktoré pomáhajú zlepšiť kvalitu života detských onkologických pacientov a ich rodín. Okrem iného zriadili a prevádzkujú detský mobilný hospic, pomáhajú nevyliečiteľne chorým deťom v domácom prostredí, prevádzkujú bezplatnú prepravnú službu pre onkologických detských pacientov, ktorí cestujú do nemocnice v Banskej Bystrici na vyšetrenia a potom späť domov.

 

Svoju činnosť a projekty zabezpečuje občianske združenie výhradne z darov verejnosti, grantov a asignácií dane z príjmu. „Sme nesmierne vďační, že sa hokejisti z UMB Hockey Teamu a Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici rozhodli pomôcť našim malým pacientom a ich rodinám. Finančné prostriedky využijeme na plnenie projektov v prospech našich detí,“ uviedol predseda OZ Svetielko nádeje Pavel Bician.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies