Hokejisti Slovana zvíťazili v Moskve 4:3, sú v play off

NETKY.SK • 14 Február 2013, 07:51 • 2 min
Hokejisti Slovana zvíťazili v Moskve 4:3, sú v play off

Hokejisti Slovana zvíťazili v Moskve 4 3, sú v play off - Hokej Hokejisti Slovana Bratislava si v premiérovej sezóne v prestížnej Kontinentálnej hokejovej ligy zabezpečili postup do play off. Rozhodli o tom stredajšie dvojbodové víťazstvo belasých na ľade

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava si v premiérovej sezóne v prestížnej Kontinentálnej hokejovej ligy zabezpečili postup do play off. Rozhodli o tom stredajšie dvojbodové víťazstvo "belasých" na ľade Spartaka Moskva 4:3 po predĺžení a zároveň prehra ukrajinského zástupcu v lige Donbassu Doneck s CSKA Moskva 1:2 po samostatných nájazdoch.

Tieto výsledky znamenajú, že slovenský zástupca v KHL môže skončiť najhoršie na ôsmej priečke tabuľky Západnej konferencie, ktorá zaručuje postup do vyraďovačky.

Zverenci trénera Rostislava Čadu odohrajú do konca základnej časti ligy ešte dva zápasy. Najbližšie sa predstavia v piatok o 18.00 h práve na štadióne ukrajinského Donbassu Doneck. Posledný duel odohrajú v nedeľu o 16.00 h v Rige s domácim Dinamom.

V 1. kole play off sa podľa konečného umiestnenia v tabuľke potom stretnú s jedným z prvých štyroch tímov Západnej konferencie - SKA Petrohrad, CSKA Moskva, Dinamo Moskva a Lokomotiv Jaroslavľ.

Priebeh zápasu

Zápas nezačal pre hráčov Slovana najlepšie, keď už po 26 sekundách išiel na trestnú Vondrka a domáci mali prvú presilovku. Janus musel zasahovať po strele Šefera, vzápätí sa do šance tlačil Obšut, ale nenašiel spoluhráča. V závere oslabenia pohrozil aj Slovan, Lašák si však s Hudáčkovou strelou poradil. V ďalších minútach sa hralo hlavne v strednom pásme. Hostia však mali postupne navrch a boli aktívnejší najmä pred bránkou. Na Lašáka pálili Kukumberg, Vondrka, či Bakoš, ale slovenský gólman domácich odolal.

V druhej tretine sa už roztrhlo vrece s gólmi. Lepšie odštartovali hráči Slovana, keď sa už v 22. minúte ujali vedenia. Po Tabačekovej prihrávke sa presadil Kukumberg - 1:0. V 26. minúte išiel na trestnú Kytnár a domáci vyrovnali, keď skóroval Suglubov, ktorému prihral Radivojevič. Netrvalo ani dve minúty a viedol opäť Slovan zásluhou Bartoviča, ale Spartak opäť dokázal odpovedať a vyrovnanie zariadil Nikoncev - 2:2. V závere tretiny išiel do tretice do vedenia Slovan. Gólový účet v drese belasých si otvoril Juraj Mikúš.

Ani to však "belasým" nevydržalo dlho. Už 49 sekúnd po druhej prestávke vyrovnal veterán Vjačeslav Kozlov, ktorý zblízka pretlačil puk za Janusov chrbát a začínalo sa odznova. O dve minúty išiel na trestnú Bližňák a domáci mohli ísť prvýkrát do vedenia. Napriek tlaku a niekoľkým dobrým strelám sa tak nestalo, Janus podržal svojich spoluhráčov. V ďalšom priebehu sa hralo zo strany na stranu, no ani jedno z mužstiev nedokázalo zužitkovať svoje šance. Slovanu sa naskytla obrovská príležitosť rozhodnúť v 59. minúte, keď išiel na trestnú Ankudinov. Tréner Čada si okamžite vypýtal oddychový čas a rozdal pokyny. Hráči však svoju šancu nevyužili a tak sa zápas posunul do predĺženia. V ňom nakoniec Bartovič rozhodol o triumfe Slovana.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies