Hokejisti pred zápasom s Američanmi: Stále veríme, že postúpime

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 11:57 • 2 min
Hokejisti pred zápasom s Američanmi: Stále veríme, že postúpime

HELSINKI - Slovenskí hokejisti stále živia šancu na štvrťfinále majstrovstiev sveta v Helsinkách, musia však bodovať v utorok od 11.15 SELČ v dôležitom súboji s USA a zároveň sa spoliehať, že im do kariet zahrajú výsledky Francúzska, Nemecka i Lotyšska.

slovakia

left justify in out

Situácia je poriadne zamotaná a stále nie je jasné, kto sa v helsinskej skupine pridá k už istému triu USA, Fínsko a Rusko. Bez šance na štvrťfinále už je iba Rakúsko. Scenárov je viacero vrátane slovenského zostupu do I. divízie, o trocha jasnejšie bude po prvom pondelkovom stretnutí medzi Lotyšskom a Francúzskom.

Slováci sa bez ohľadu na vývoj v skupine budú chcieť rozlúčiť so základnou časťou víťazstvom. Postavia sa však proti súperovi, ktorý v Helsinkách prehral iba s Ruskom a ďalších päť zápasov vyhral. Slovenský tím nie je v ideálnej forme, aj keď nedeľňajší súboj s Rusmi naznačil zlepšenie. Hráči sa trápia v koncovke, chýba im iskra, ktorá ich zdobila vlani. Aj hra v obrane nie je taká efektívna ako pred rokom. "V porovnaní s vlaňajškom je najväčší rozdiel v tom, že nedávame góly. Dostaneme potom i smolné, ale my nevieme dať ani také. Máme ešte sily, musíme bojovať, tvrdo pracovať a tlačiť sa do bránky. S Američanmi potrebujeme hrať pozorne zozadu, čakať, kým otvoria hru a potom sa to pokúsiť využiť," uviedol obranca Michal Sersen. 

Napriek nie príliš optimistickej konštelácii vývoja v skupine chcú hráči SR bojovať do poslednej sirény o čo najlepší výsledok na šampionáte 2013. Tím sa trápil predovšetkým v zápasoch, v ktorých nastupoval ako favorit. Proti silným mužstvám Fínska a Ruska išla jeho hra nahor. "Šanca stále žije a my musíme bojovať až do konca. Stále veríme, že postúpime. Nie je to už v našich rukách, ale ak by to mal byť náš posledný zápas, chceli by sme ho zakončiť víťazstvom," doplnil zadák bratislavského Slovana Michal Sersen. 

Slovenská kabína stále verí v silu kolektívu. S Američanmi už nemá čo stratiť a môže získať. Na pamäti môžu mať hráči aj vlaňajšok, keď sa práve výhrou 4:2 sa naštartovali k sérii víťazstiev a postupu do finále. "Stále veríme, že sa nám podarí otočiť situáciu v náš prospech. Opäť musíme podať kolektívny výkon. Ak budeme hrať jeden za druhého, verím, že nám to prinesie úspech. Nemáme čo stratiť. Ak podáme výkon aspoň ako proti Rusom, potom sa k nám môže prikloniť aj šťastie a môžeme postúpiť ďalej," myslí si Marko Daňo. 

Pohľad do štatistík vo vzájomných dueloch proti tímu USA hovorí v neprospech Slovákov. Zo sedemnástich zápasov vyhralo slovenské mužstvo iba päť - dvakrát na MS (Petrohad 2000, Helsinki 2012), raz na ZOH (Turín 2006) a dvakrát na Nemeckom pohári v Mníchove (v rokoch 2009 a 2011). Američania zvíťazili deväťkrát a tri stretnutia sa skončili remízou. Na Slovákov čaká mladý a ambiciózny tím. Tréner Joe Sacco má v mužstve viacerých hráčov, ktorí prešli mládežníckymi reprezentačnými programami a majú medaily zo šampionátov nižších vekových kategórií. Mužstvo vyznáva zámorský tím hry založený na rýchlom korčuľovaní a priamom ťahu na bránku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies