Hokejisti New Jersey zdolali doma Carolinu 8:4, Florida je krok od postupu

NETKY.SK • 8 Máj 2023, 11:30 • 2 min
Hokejisti New Jersey zdolali doma Carolinu 8:4, Florida je krok od postupu

NEW YORK - Hokejisti New Jersey si v 2. kole play off NHL pripísali prvé víťazstvo, keď zdolali doma Carolinu 8:4 a stav série znížili na 1:2. Blízko k postupu je Florida, ktorá uspela aj v treťom stretnutí s Torontom. Po domácom triumfe 3:2 po predĺžení vedie v sérii už 3:0.

slovakia

left justify in out

Hokejisti New Jersey v zostave so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom si v 2. kole play off NHL pripísali prvé víťazstvo. V treťom dueli semifinále Východnej konferencie zdolali doma Carolinu 8:4 a stav série znížili na 1:2. Blízko k postupu je Florida, ktorá uspela aj v treťom stretnutí s Torontom. Po domácom triumfe 3:2 po predĺžení vedie v sérii už 3:0.

 

Jack Hughes sa v drese New Jersey blysol dvoma gólmi a dvoma asistenciami. Jeho brat Luke Hughes absolvoval debut v play off a v pozícii obrancu si pripísal dve asistencie, Dawson Mercer bol pri troch góloch domácich. "Diabli" triumfovali napriek tomu, že Carolina im dala až tri góly vo vlastnom oslabení. Hurricanes sú štvrtý tím v histórii NHL a prvý za uplynulých 40 rokov, ktorý dokázal trikrát skórovať v oslabení v jednom dueli play off.

 

highlighty zápasu Carolina - New Jersey

 

Jeden gól v oslabení dosiahli aj hráči New Jersey, na 3:0 ním v 13. minúte zvýšil Michael McLeod pri vylúčení Tatara za hru vysokou hokejkou na Sebastiana Aha. Slovenský útočník odohral celkovo 12:16 min, mal dva mínusové body, dve trestné minúty a jeden "hit". Domácich nasmerovali k víťazstvu tri góly v prvej tretine, hneď v úvode druhej potom zvýšil svojím prvým gólom v tohtoročnej vyraďovačke Nico Hischier na 4:0. Brankár Vítek Vaněček prispel k triumfu 26 zákrokmi. Bol to jeho prvý štart od druhého zápasu 1. kola proti NY Rangers, potom prepustil miesto v bránke Akirovi Schmidovi. Sam Reinhart zariadil vo 4. minúte predĺženia víťazstvo Floridy nad Torontom 3:2. Už v noci na štvrtok tak môžu Panthers vo štvrtom stretnutí série na domácom ľade rozhodnúť o svojom prvom postupe do konferenčného finále od roku 1996. Ďalšie presné zásahy Floridy zaznamenali Anthony Duclair a Carter Verhaeghe, brankár Sergej Bobrovskij mal 22 úspešných zákrokov. Jeho náprotivok Iľja Samsonov musel bránku Toronta pre zranenie nútene opustiť v 37. sekunde druhej periódy za priaznivého stavu pre svoj tím 1:0. Nahradil ho Joseph Woll.

 

NHL - 2. kolo play off semifinále Východnej konferencie - 3. zápasy New Jersey - Carolina 8:4 /stav série: 1:2/ Florida - Toronto 3:2 pp /stav série: 3:0/ semifinále Západnej konferencie - 3. zápas Seattle - Dallas 6:2 v tretej tretine /stav série: 1:1/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona