Hokejisti na obede u premiéra, Vůjtek: Je to milá tradícia

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 16:26 • 2 min
Hokejisti na obede u premiéra, Vůjtek: Je to milá tradícia

BRAISLAVA - Slovenskú hokejovú reprezentáciu, ktorá obsadila na MS v Minsku 9. miesto, pozval v pondelok na slávnostný obed v priestoroch Úrady vlády SR premiér Robert Fico. Témou stretnutia neboli len hodnotenia a komentáre účinkovania národného tímu v Bielorusku, ale aj možné rozšírenie hokejovej infraštruktúry v štáte.

slovakia

left justify in out

"Stretnutie s premiérom sa pre nás už stalo tradíciou. Prebieha vo veľmi priateľskej atmosfére a sme radi, že si nás pozval aj po šampionáte, ktorý nebol až taký vydarený, ako niektoré minulé," povedal šéf reprezentačnej striedačky Vladimír Vůjtek. Slávnostné posedenie trvalo takmer dve hodiny a prebiehalo v neformálnej atmosfére. "Neriešili sme formality, bola to príjemná debata. Premiér nás uistil, že nás pozve aj na budúci rok. Mne sa páči, že sa od nás neodvrátil, hoci sme nezískali medailu, či nedosiahli väčší úspech," dodal Vůjtek.

 

Jeho spojenie s národným tímom smerom v budúcnosti je nateraz otázne. Českému kormidelníkovi končí zmluva a jej predĺženie bude predmetom rokovaní najbližších dní. "Ešte je veľmi skoro hovoriť o pokračovaní. V súčasnosti musíme stále vstrebať výsledky a hru na šampionáte. Moje pokračovanie pri slovenskej reprezentácii budeme však riešiť v blízkej dobe."

 

Spomedzi členov súčasného reprezentačného výberu má najbohatšie skúsenosti zo stretnutí s čelnými predstaviteľmi SR Miroslav Šatan. "Bolo to podobné ako posledné roky. Boli sme tu vždy po majstrovstvách a išlo o príjemný neformálny obed," uviedol na margo pondelňajšieho stretnutia. Skúsený útočník oznámil po bieloruskom šampionáte koniec profesionálnej kariéry, a hoci teraz o budúcnosti nepremýšľa, nevylúčil ani ďalšie pôsobenie pri reprezentácii. "Neviem, čo budem robiť. Je to čerstvé a nemal som veľa času. Momentálne si plánujem od hokeja oddýchnuť, ale nie je vylúčené, že v budúcnosti sa pri národnom mužstve opäť objavím. Zatiaľ však nemám takéto ambície," dodal kapitán majstrov sveta z Göteborgu.

 

Jednou z tém stretnutia malo byť aj rozšírenie hokejovej infraštruktúry na Slovensku. K hlbším rozhovorom o vybudovaní nových hokejových stánkov však zatiaľ neprišlo. "Rokovania budú skôr s prezidentom a generálnym manažérom zväzu. Hovorili sme o tom, odznelo to aj v príhovore, ale vnímal som to len ako pozvanie na ďalšie rokovanie, ktoré budú viesť zástupcovia hokejového zväzu," prezentoval svoj názor Šatan. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona