Hokejisti Kanady sa stali druhými finalistami olympijského turnaja v Soči

NETKY.SK • 22 Február 2014, 07:34 • 2 min
Hokejisti Kanady sa stali druhými finalistami olympijského turnaja v Soči

SOČI - Hokejisti Kanady sa stali druhými finalistami olympijského turnaja v Soči a v nedeľu nastúpia proti Švédom. Kanaďania v zámorskom semifinále zdolali výber USA najtesnejším rozdielom 1:0. Javorové listy pripravili Američanom prvú prehru na turnaji a stále majú šancu obhájiť prvenstvo z Vancouveru 2010.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hokejisti USA neodplatili súperom prehru z finále predchádzajúceho olympijského turnaja. "Neukázali sme našu hru, ktorú sme predvádzali v doterajšom priebehu turnaja. Je to frustrujúce. Táto prehra bolí oveľa viac ako pred štyrmi rokmi vo finále vo Vancouveri," tvrdil po zápase pre ONS Ryan Suter. 

V Ľadovom paláci Boľšoj sa hral od začiatku svižný hokej, oba tímy si vypracovali viaceré šance, ale dlho sa nevedeli presadiť. Brankári Jonathan Quick i Carey Price predviedli výborné zákroky. Kanaďania mali najmä v úvode viac z hry. V 22. min poslal strieľanú prihrávku popred bránku Jay Bouwmeester a Jamie Benn šikovne tečoval puk do siete. Kanaďania si potom vypracovali aj ďalšie možnosti na skórovanie, ale proti bol predovšetkým pozorný Quick. Američania sa nevedeli vyrovnať s pozornou a veľmi tesnou obranou súpera. V tretej tretine netrafil takmer prázdnu bránku Američanov v páde Sidney Crosby, na opačnej strane žiaril Price. V závere hrali hokejisti USA bez Quicka, ale Kanaďania už tesné vedenie ubránili a brankár Price sa tešil v prestížnom zápase z čistého konta. 

"Vedeli sme, čo nás čaká. Američania výborne korčuľovali. Snažili sme sa o pozorné bránenie. Obom tímom zachytali brankári. Som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť a môžeme ísť za naším cieľom - obhajobou zlata," povedal obranca Duncan Keith. "Kanaďania dnes hrali vzadu skvele, my sme sa nevedeli presadiť pred ich bránkou, dostať sa poriadne do pásma a utvoriť si dobrý tlak," priznal americký útočník Ryan Callahan. 

Naposledy sa Švédsko a Kanada stretli v boji o zlato na niektorom z veľkých turnajov v roku 2004 na majstrovstvách sveta 2004 v Prahe, kde sa z triumfu radoval zámorský výber. Oba tímy budú bojovať vo finále olympijského turnaja vo vzájomnom zápase prvýkrát od roku 1994, keď v Lillehammeri vyhrali Švédi až po pamätných samostatných nájazdoch s koncovkou Petra Forsberga. "Švédi majú výborný tím, na turnaji ešte neprehrali a predvádzajú skvelý hokej. Potrebujeme si teraz poriadne oddýchnuť. Čaká nás veľká bitka," povedal Ryan Getzlaf. 

Výsledok 
SEMIFINÁLE (Ľadový palác Boľšoj, Soči) 
USA - Kanada 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) 
Gól: 22. Jamie Benn (Bouwmeester) 
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Meier (USA), Sutherland (Kan.) - Deduľa (Biel.), Devorski (Kan.), 11 172 divákov 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona