Hokejista Zetterberg kapitánom Švédov na Svetovom pohári

NETKY.SK • 12 August 2016, 15:55 • 2 min
Hokejista Zetterberg kapitánom Švédov na Svetovom pohári

DETROIT - Henrik Zetterberg bude kapitánom Švédov na blížiacom sa hokejovom Svetovom pohári (17. 9. - 1. 10.).

slovakia

left justify in out

Pre 35-ročného útočníka tímu Detroit Red Wings to bude trinásta vrcholná akcia v národných farbách, druhá v pozícii kapitána. Prestížne "céčko" mal na drese aj na zimných olympijských hrách v Soči 2014, ale dlho to netrvalo. V prvom zápase si poranil chrbát a musel predčasne odcestovať domov. "Byť kapitánom je pocta. Je to niečo, čo si človek navždy zapamätá," uviedol Zetterberg v reakcii na novinku vo švédskom tíme. Priniesol ju web denníka The Detroit News.


Práve Zetterberg je jediným hokejistom výberu Tre kronor, ktorý si zahral aj na dosiaľ poslednom Svetovom pohári v roku 2004. Na tímovej súpiske vtedy figurovali aj ďalšie dodnes hrajúce legendy: brankár Henrik Lundqvist a útočné dvojičky Henrik a Daniel Sedinovci, na turnaji si však nezahrali. Zetterberg je aj kapitánom tímu Red Wings v NHL, jeho predchodcom bol obranca Nicklas Lindström, súčasný poradca reprezentačného mužstva.


Zetterberg počas 13 sezón v NHL v 918 zápasoch nazbieral 836 bodov. "Henrik je jediná správna voľba. Iný kandidát na kapitána pre Svetový pohár neprichádzal do úvahy," uviedol Zetterbergov spoluhráč z Detroitu, obranca Nicklas Kronwall.


Prestížny Svetový pohár za účasti najlepších hokejistov z NHL sa uskutoční v dňoch 17. 9. - 1. 10. a jeho dejiskom bude Air Canada Centre v kanadskom Toronte. Na súpiske tímu Európy figuruje aj šesť Slovákov. Jeho generálnym manažérom je Miroslav Šatan.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies