Hokejista Ladislav Ščurko ide na operáciu, o jeho rozsudku za vraždu rozhodne súd neskôr

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 14:04 • 2 min
Hokejista Ladislav Ščurko ide na operáciu, o jeho rozsudku za vraždu rozhodne súd neskôr

KOŠICE - Odvolacie konanie v trestnej veci hokejistu Ladislava Š., ktorého okresný súd Košice I odsúdil za vraždu hokejového rozhodcu Mareka Liptaja na šesťročné väzenie, krajský súd odročil pre operáciu obžalovaného.

slovakia

left justify in out

TASR to dnes potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.
     

Ladislav Ščurka sa odvolal voči rozsudku okresného súdu zo 17. októbra minulého roku. Verejné zasadnutie odvolacieho súdu malo byť 2. júna 2014. Obžalovaný písomne ospravedlnil svoju neúčasť z dôvodu dlhodobo plánovanej operácie a zároveň požiadal o odročenie verejného zasadnutia na iný termín s odôvodnením, že sa na ňom chce osobne zúčastniť. "Senát Krajského súdu v Košiciach určí nový termín verejného zasadnutia  po prepustení obžalovaného z nemocnice a následnom preverení jeho aktuálneho zdravotného stavu," uviedla Gálová. 
     

Podľa rozsudku okresného súdu Ladislav Ščurko 5. januára 2008 na odpočívadle štátnej cesty z Košíc do Prešova zavraždil Liptaja, ktorého bodol a sekol minimálne 19-krát nožom do hornej časti tela. Pozostatky rozhodcu našli v decembri 2008 medzi obcami Huncovce a Veľká Lomnica. Ladislav Ščurko, ktorý sa najprv pred vyšetrovateľom k činu priznal, na súdnom pojednávaní v roku 2010 vyhlásil, že skutok nespáchal a je nevinný. 
     

Okresný súd v kauze už v roku 2012 odsúdil Ladislava Ščurka z obzvlášť závažného zločinu vraždy na osemročné väzenie. Po odvolaní obhajoby krajský súd vo februári 2013 rozsudok zrušil pre niektoré nedostatky, vinu obžalovaného však nespochybnil. Okresný súd napokon v októbri 2013 ubral obžalovanému z trestu dva roky, pričom ako poľahčujúcu okolnosť vzal do úvahy jeho stav zmenšenej príčetnosti pri skutku. Aj voči tomuto rozsudku sa obžalovaný hokejista, ktorý je aktuálne hráčom družstva Bemaco HC 46 Bardejov, odvolal. 
     

Denník Korzár informoval, že Ladislav Ščurko má ísť na operáciu kolena práve 2. júna. Športovec uviedol, že koleno si zranil v marci počas tretieho barážového zápasu so Žilinou. Odmietol pritom, že by si operáciu načasoval schválne na deň zasadnutia súdu. „Termín určil operujúci lekár podľa toho, aký mal rozpis operácií. Ja som ho len prosil, aby to bolo čím skôr, aby som po následnej rekonvalescencii stihol začiatok budúcej sezóny,“ povedal Ladislav Ščurko pre Korzár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies