Hokejista Jágr sa vyjadril na Facebooku k zatýkaniu politikov v Česku

NETKY.SK • 16 Jún 2013, 10:40 • 2 min
Hokejista Jágr sa vyjadril na Facebooku k zatýkaniu politikov v Česku

PRAHA - Olympijský šampión z Nagana, majster sveta z Viedne 2005 a Kolína nad Rýnom 2010, dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára, hokejový internacionál Jaromír Jágr sa na svojom facebookovom profile vyjadril k aktuálnej vnútropolitickej situácii v jeho vlasti. Hokejista zaujal jasný postoj, aj keď sa súčasná kríza v ČR udiala v čase, keď sa jeho pozornosť koncentruje na úsilie vybojovať v drese Boston Bruins tretí triumf v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Text priniesol v neskrátenej podobe internetový server Lidovky.cz. Vlani bol medzičasom 41-ročný hokejista a spolumajiteľ klubu Rytíři Kladno najväčším spozonrom vládnej Občianskodemokratickej strany (ODS) premiéra Petra Nečasa, ktorú podporil ôsmimi miliónmi Kč.

Vyjadrenie Jaromíra Jágra na Facebooku

"Milá hokejová rodina, viem, že by som sa mal skôr starať o hokej a naše finálové zápasy proti Chicagu, ale situácia posledných dní ma nenecháva pokojným. Som Čech, Česko milujem a strašne rád by som sa dožil doby, keď budeme všetci šťastní a spokojní. Viem, že je to najskôr utópia, viem, že politika je tvrdá hra o moc a peniaze, ale tiež viem, že každá hra by mala mať svoje pravidlá a aj tí najväčší a najtvrdší súperi by mali mať k sebe úctu a rešpekt. A práve to mi v poslednom čase medzi ľuďmi (a hlavne politikmi) najviac chýba. Po prečítaní niektorých názorov a článkov k danej situácii mám pocit, že sa chováme skôr ako hyeny než ľudia. Máme radosť, keď druhý urobí chybu, keď sa dostane do problémov, hneď sa pcháme na jeho miesto a keď leží na zemi, tak miesto podania ruky ho radšej kopneme do hlavy...
Už počujem názory niektorých ľudí: čo tu píše za kraviny? Žije v Amerike a nič nevie. Robí to tu skoro každý atď. atď. Možno nič neviem, ale jedno viem isto: Pokiaľ chceš zmeniť svet, tak zmeň najskôr sám seba. Alebo bude musieť prísť nejaká katastrofa, kde k záchrane života budeme potrebovať jeden druhého a peniaze, moc i sláva stratia akúkoľvek hodnotu. Potom si stopercentne budeme jeden druhého viac vážiť a rešpektovať. Snáď sa všetci skoro zobudíme a tento variant nebude potrebný. A ja začnem so zmenou hneď zajtra. Budem bojovať proti "jastrabom" s maximálnym rešpektom k súperovi, a čestne. Viem, že iba tak vyzerá skutočné víťazstvo", končí Jaromír Jágr posolstvo hokejovej rodine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona