Hokejista Čunderlík pre nedovolenú hru s dištancom na sedem stretnutí

NETKY.SK • 14 Október 2016, 13:45 • 2 min
Hokejista Čunderlík pre nedovolenú hru s dištancom na sedem stretnutí

BRATISLAVA - Senát disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja zastavil útočníkovi HK Gladiators Trnava Martinovi Čunderlíkovi činnosť na sedem majstrovských stretnutí nepodmienečne za napadnutie hlavy a krku súpera.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný center sa priestupku dopustil v zápase I. hokejovej ligy proti Detve, v ktorom od rozhodcov dostal trest v hre. Šesť sekúnd pred koncom druhej tretiny zasiahol zboku súpera, ktorý ho nevidel, keďže bol z opačnej strany v súboji o puk bránený ďalším hokejistom Trnavy. Sadzba v tomto prípade bola od jedného do ôsmich stretnutí.


"Senát DK uložil previnilcovi trest v hornej hranici sadzby, a to z dôvodu, že previnilec podľa videozáznamu z predmetného stretnutia vôbec nejavil záujem o odobratie puku hráčovi súpera a nedovolene atakoval súpera s úmyslom zasiahnuť ho do oblasti hlavy a krku so zbytočným dôrazom. Napriek tomu, že previnilec v stanovisku zaslanom DK svoj čin úprimne oľutoval, hráčovi súpera sa ospravedlnil a vyjadril ľútosť nad daným zákrokom, s tým, že nebolo zámerom previnilca súpera zraniť a ani akokoľvek mu ublížiť, rozhodla DK, vzhľadom na intenzitu a nebezpečnosť zákroku o udelení nepodmienečného trestu zastavenia činnosti na 7 zápasov," uvádza sa v stanovisku senátu.


Čunderlík odohral v tejto sezóne v trnavskom drese šesť stretnutí, v ktorých strelil jeden gól a pridal aj asistenciu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies