Hokejbal-MS: Lajčiak: "Očakávania sú veľké, ale vieme ako dopadli hokejisti"

NETKY.SK • 15 Jún 2011, 08:02 • 2 min
Hokejbal-MS: Lajčiak: "Očakávania sú veľké, ale vieme ako dopadli hokejisti"

Hokejbal-MS: Lajčiak: "Očakávania sú veľké, ale vieme ako dopadli hokejisti"

slovakia

left justify in out

img

Podľa hokejbalového reprezentanta Lukáša Lajčiaka sú očakávania pred domácim svetovým šampionátom v Bratislave (19.-26. júna) obrovské, no mementom sú výsledky slovenských hokejistov na nedávnych MS.
      Hráč HBC Žirafa Žilina bol v tejto sezóne ťahúňom svojho tímu v extralige, v ktorej ho doviedol až do play-off. V minulosti štartoval na dvoch majstrovstvách sveta. "V roku 2007 v Ratingene to bola moja premiéra na takomto významnom fóre. Dostával som menej príležitostí a väčšinou ma tréner nasadil do štvrtého útoku. Ale keď som nastúpil, hral som naplno. V semifinále proti Čechom som mal jednu asistenciu na náš jediný gól v stretnutí. Prehrali sme 1:4. Zahral som si aj vo víťaznom zápase o bronz, v ktorom som skóroval. Na tomto turnaji nebol na mňa vyvíjaný až taký tlak, ale myslím si, že som presvedčil trénera," zaspomínal si Lajčiak pre Žilinský večerník. Pred dvoma rokmi v Plzni odohral všetkých sedem zápasov, v ktorých dal dva góly a mal jednu asistenciu. V "meste piva" patril k jadru slovenského tímu.
      "Nie som veľmi na góly, skôr na čiernu prácu. Dvakrát za sebou sme na MS vypadli v semifinále s Čechmi. Mrzelo ma to viac v Plzni, lebo sme vyhrávali a zápas i šampionát sme mali dobre rozbehnutý," dodal Lajčiak, ktorý sa s krajanmi chce v domácom prostredí vrátiť na výslnie. "Očakávania sú veľké, ale dobre vieme, ako pred mesiacom dopadli slovenskí hokejisti... Treba ísť postupne od zápasu k zápasu. Nemajme príliš veľké oči. Úspechom by bola každá medaila. Ale urobíme všetko pre to, aby to bol zlatý kov. Bolo by pekné získať titul doma, tak ako sa to podarilo našim predchodcov na MS vo Zvolene."
      V kolektívnom športe je vždy dôležité, či mužstvo ťahá za jeden povraz, alebo nie. "Myslím si, že máme veľmi dobrý kolektív. V tomto by nemal byť žiadny problém. Najväčším zadosťučinením a odmenou pre športovca je to, keď môže reprezentovať svoju krajinu. Ak je to na Slovensku, je to ešte krajšie," poznamenal hráč HBC Žirafa, ktorý sa súčasne venuje florbalu v Trenčíne.
      Zaujímavosťou je fakt, že v minulosti bol Lajčiak brankárom. Dokonca v roku 2002 štartoval na juniorskom hokejbalovom šampionáte v Chambery. "Pri samotnej hre to príliš nevyužijem. V prípade samostatného nájazdu či trestného strieľania však môžem do určitej miery využiť to, že viem, ako reagujú brankári," povedal Lajčiak.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies