Víťazný debut Koríma za Pardubice

NETKY.SK • 1 Január 2014, 10:33 • 2 min
Víťazný debut Koríma za Pardubice

PARDUBICE - Korím nastúpil prvýkrát v drese Pardubíc a hneď v známom prostredí Chomutova.

slovakia

left justify in out

V 34. kole českej hokejovej extraligy zažil debut v drese HC ČSOB Pojišťovna Pardubice kapitán vlaňajšej slovenskej reprezentácie do 20 rokov Karol Korím. Premiéra bola víťazná, keď Pardubice zvíťazili na ľade Chomutova 4:3, keď prehrávali po druhej tretine 0:3. "O tom, že budem hrať, som sa dozvedel deň pred zápasom. Nastúpil som v druhej obrane po boku Píšu, na ľade som strávil veľa času a bolo to veľmi rýchle. Trému som mal do prvého striedania, ale potom rýchlo opadla. Hralo sa mi dobre a bol som už uvoľnený," vyslovil sa 20-ročný slovenský obranca Karol Korím, ktorý bol doposiaľ na hosťovaní v I. českej lige v tíme Havlíčkovho Brodu.

"Bol to nepríjemný duel. Chomutov z ničoho nič viedol po druhej tretine 3:0 a v šatni bola veľká búrka. Tréner sa hneval, povedal, že musíme hrať inak a prebral nás. Navyše, v tím máme dostatok skúsených hráčov, ktorí zobrali na seba zodpovednosť a v poslednej tretine sme otočili vývoj, vsietili štyri góly a duel vyhrali. Tréner bol po zápase so záverom spokojný. Mňa chalani pochválili, že som premiéru zvládol vcelku dobre, takže som mal z toho radosť. V Pardubiciach je výborná partia, dobrí hokejisti, pomáhajú mi aj Slováci, hlavne Marek Ďaloga," prezradil nitriansky odchovanec, ktorý sa v Čechách pohybuje už niekoľko rokov. 

V mládeži pôsobil v Mladej Boleslavi, v Chomutove a naposledy v Havlíčkovom Brode. "Už šiestu sezónu hrám v Čechách, cítim sa tu ako doma. Musím povedať, že hokej je tu na vyššej úrovni. Musím priznať, že niektoré zápasy v prvej lige majú úroveň ako v našej extralige a česká najvyššia súťaž je niekde inde ako slovenská. Česká prvá liga je však trochu ulietaná, hrá sa hore-dolu, avšak v extralige je to všetko o systéme. V Chomutove som strávil dva roky, dokonca som tam získal juniorský titul, takže debut medzi seniormi som zažil v známom prostredí. Veľa hráčov som poznal, aj vedenie, takže to bolo príjemné a chcel som sa tam ukázať v najlepšom svetle. Verím, že si teraz vybojujem stabilné miesto v tíme Pardubíc a budem pravidelne hrať, čo je môj súčasný cieľ, takže musím veľa makať," dodal sympatický mladík z agentúry AA Sports Management, ktorý silvestroval v Nitre, avšak len do polnoci, pretože ráno nabral smer Pardubice. Popoludní na Nový rok ho už čakal tréning a 3. januára domáci duel s Libercom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies