Hokej v Spojených arabských emirátoch? Pre ruských podnikateľov je to veľká výzva

NETKY.SK • 31 Október 2018, 12:45 • 2 min
Hokej v Spojených arabských emirátoch? Pre ruských podnikateľov je to veľká výzva

Moskva - Ruskí podnikatelia Vladimir Burdun a Dmitrij Butenko chcú v roku 2020 požiadať vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), aby prijali do súťaže klub zo Spojených arabských emirátov.

slovakia

left justify in out

Burdun a Butenko sa stali lídrami Emirates Hockey League (EHL). Vedenie chce systematicky zvyšovať kvalitu ligy a dostať ju na úroveň nadnárodnej súťaže. Prioritou EHL je získať tímy z Uzbekistanu, Turkménska, Gruzínska a mladých hráčov na vysokej úrovni z Ruska a Európy. Ako uviedol Burdun, SAE majú za úlohu vytvoriť silný a konkurenčný klub schopný odohrať zápasy s najlepšími tímami starého kontinentu.

 

Na začiatku roka 2019 plánujú v Abú Zabí uviesť do prevádzky ľadovú arénu, ktorá spĺňa všetky požiadavky KHL, VHL a MHL. "Potom chce vedenie EHL v roku 2020 požiadať KHL o zaradenie tímu z SAE do ligy," uviedol Burdun pre portál championat.ru. Na podporu zimných športov sa v SAE realizujú aj iné infraštruktúrne projekty.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies