Hokej-TL: Hlavným iniciátorom pomoci rozpadajúcemu sa martinskému klubu je mladý Rapáč

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 07:31 • 2 min
Hokej-TL: Hlavným iniciátorom pomoci rozpadajúcemu sa martinskému klubu je mladý Rapáč

MARTIN - Mohol sa pokojne pripravovať na sezónu v novom pôsobisku v Liptovskom Mikuláši a kritickú situáciu v martinskom klube sledovať iba z diaľky.

slovakia

left justify in out

Namiesto toho sa však hokejový útočník Branislav Rapáč postavil do čela hráčskej kabíny martinského A-mužstva, aby pomohol spoluhráčom i martinskému hokeju. Za cieľom vybojovať aspoň 60 percent zo sumy, ktorú je klub hráčom dlžný, ho ženie podpora spoluhráčov i okolia.

 

Rapáč pritom patril k služobne najmladším hráčom martinského tímu, do Turca prišiel v decembri 2016. Skutočnosť, že sa práve on postavil na čelo martinských hráčov, ktorí jednotne bojujú za nevyplatené mzdy, je preto miernym prekvapením. "Je to tým, že môj pohľad na hokej sa postupne vyvíja, mení a formuje. Svoju budúcnosť vidím aj mimo hokejovej kariéry a snažím sa posúvať sa, rozvíjať a kriticky myslieť. Uvedomujem si, že situácia, aká teraz postretla MHC Martin, môže v budúcnosti nastať v hociktorom inom klube. Je načase, aby niekto začal niečo robiť. Ja som našiel významnú oporu v skvelej partii. Založili sme si spoločnú skupinu, v ktorej sme všetko spoločne komunikovali. Myšlienky riešenia som ponúkal ja, ale chalani ma podporovali a pomáhali ako vedeli," uviedol Rapáč .

 

Z martinských spoluhráčov mu na stretnutí s médiami a fanúšikmi robil garde Jaroslav Markovič, prítomní však boli takmer všetci hráči štvrtého tímu tipsportligovej sezóny 2016/2017. Nechýbal ani tréner Pavel Paukovček, ktorý si to namieril na Liptov rovnako ako Rapáč. Prípravu na novú sezónu obom ztrpčujú resty martinského klubu. "Nech si každý zamestnaný človek položí otázku, či by reagoval inak ako my, keby štyri mesiace nedostal výplatu. Predpokladám, že by sa tiež snažil vybojovať si tie peniaze. Ja som sa snažil všetkým ľuďom, s ktorými som našu situáciu komunikoval, trebárs ľuďom z mesta, dať za príklad robotníkov, ktorí v známej slovenskej kauze nedostali svoje peniaze. Našlo sa riešenie, ktoré síce nie je ideálne, ale niekam sme sa posunuli. Keby sme však boli ticho, nič by sa nezmenilo. Všetci však chceme, aby sa šport alebo život celkovo na Slovensku zmenil. Ak k tomu môžem takýmto dielom prispieť, tak som rád," poznamenal Rapáč.

 

Uvedomuje si, že snaha o získanie dlžnej sumy z martinského klubu má neistý výsledok, optimizmus mu však dodáva podpora okolia. "Všetci blízki okolo mňa, rodina, priatelia, spoluhráči, ma podporili a som im za to vďační. Mám 24 rokov a pred sebou celú kariéru, no napriek tomu som si vzal na seba veľké sústo," dodal Rapáč.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies