Hokej: "Dvadsiatka" odletela na MS do USA s cieľom postúpiť zo skupiny

NETKY.SK • 15 December 2010, 12:50 • 2 min
Hokej: "Dvadsiatka" odletela na MS do USA s cieľom postúpiť zo skupiny

Hokej: "Dvadsiatka" odletela na MS do USA s cieľom postúpiť zo skupiny

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov odleteli v stredu cez Toronto do USA, kde si v Jamestowne rozložia svoj hlavný stan a absolvujú záverečnú prípravu pred majstrovstvami sveta. Slováci odchádzali dobre naladení a s cieľom vyhnúť sa bojom o záchranu.
      K štrnástke hráčov z domácej súťaže a legionárovi z Litvínova Jurajovi Majdanovi sa v Jamestowne pripojí sedem korčuliarov a jeden brankár zo zámorských líg. V 23-člennom kádri na šampionát tak figurujú traja brankári, sedem obrancov a 13 útočníkov. Zverencov trénera Štefana Mikeša čakajú pred samotným šampionátom ešte dva prípravné zápasy s Nórskom a Ruskom (21. a 23. decembra), v ktorých si vyskúšajú užšie zámorské klziská. Podobné mali k dispozícii už počas minulotýždňového výcvikového tábora v novej hale v Hamuliakove. "Je to podobný štadión, ale nie je to presne to isté. Je to lepšie ako na tom klasickom štadióne, klzisko je užšie a kratšie a rohy mantinelov sú inak zaoblené, takže tie puky sa inak odrážajú," povedal obranca Peter Čerešňák. Zámorské klzisko vyhovuje aj ostatným hráčom: "Práveže je to v pohode. Mne vyhovuje to menšie ihrisko viac ako väčšie, vytvára sa tam viac šancí," dodal útočník Majdan.
      Slováci odštartujú svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta 27. decembra o 19.00 h (28. decembra, 01.00 hod SEČ) duelom s Nemeckom a o deň neskôr ich čaká zápas proti favoritovi skupiny USA. "Dvadsiatka" sa v základnej A-skupine v Buffale stretne ešte so Švajčiarskom a Fínskom. Z dvoch päťčlenných skupín postupujú prvé tri tímy do play off, posledné dva budú bojovať o záchranu.
      Pre Slovákov by tak bol úspech skončiť do tretieho miesta v základnej fáze. "Chceme urobiť nejaký dobrý výsledok, aby to stálo za to. Hlavný cieľ je vyhnúť sa bojom o záchranu a potom už ďalej môžeme len prekvapiť," uviedol útočník Peter Šišovský. "Proti Švajčiarom a Nemcom sme hrali naposledy na turnaji, takže tých by sme mali zdolať. Proti Fínom a proti Amerike som ešte nehral, tak uvidíme. Hlavne chceme postúpiť zo skupiny a potom uhrať čo najlepší výsledok," dodal Čerešňák.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies