Hokej: Padlo lietadlo v Rusku, zahynuli Demitra i traja českí majstri sveta

NETKY.SK • 7 September 2011, 22:16 • 2 min
Hokej: Padlo lietadlo v Rusku, zahynuli Demitra i traja českí majstri sveta

Hokej: Padlo lietadlo v Rusku, zahynuli Demitra i traja českí majstri sveta

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Pavol Demitra je mŕtvy. Vo veku 36 rokov zahynul v stredu v Rusku po páde lietadla. Obrovská tragédia postihla ruský klub Lokomotiv Jaroslavľ, keď celá jeho výprava našla smrť pri havárii čartrového lietadla, ktoré viezlo mužstvo na zápas KHL.
      Predstavitelia Dukly Trenčín na základe výpovede manželky hokejového reprezentanta Branka Radivojeviča TASR potvrdili, že Demitra zahynul. Smrť ikony slovenskej hokejovej reprezentácie následne potvrdili aj ďalšie zdroje. Spravodajca ČT24 menovite potvrdil smrť troch českých hokejistov Jana Mareka, Josefa Vašíčka a Karla Rachůnka, pričom uviedol že zahynulo 44 zo 45 cestujúcich a predbežne prežil iba jeden člen posádky. Podľa Piotra Prichodka, agenta ruského hokejistu Alexandra Galimova však prežil jeho klient, hlásil web periodika Sovetskij Sport. Predstavitelia ruského ministerstva pre mimoriadne situácie uviedli, že nehodu prežila s ťažkým zranením len jedna osoba.
      Stroj sovietskej výroby Jak-42 havaroval v blízkosti mesta Jaroslavľ, zhruba 250 kilometrov severovýchodne od Moskvy. Stroj mal po vzlietnutí okamžite problémy a krídlom vraj zachytil riadiacu vežu, k pádu došlo necelých 1000 metrov od dráhy. Podľa agentúry RIA Novosti sa lietadlo zrútilo a začalo horieť, časť trupu skončila v rieke Volga. K nehode došlo o 16.00 h moskovského času (14.00 h SELČ). Ruský prezident Dmitrij Medvedev vyjadril sústrasť príbuzným obetí a podľa vyjadrenia hovorcu sa miesto nešťastia chystá aj osobne navštíviť. Premiér Vladimir Putin vyslal na miesto havárie, nachádzajúce sa asi 15 kilometrov východne od mesta Jaroslavľ, ministra dopravy.
      Výprava Lokomotivu cestovala do bieloruského Minsku, kde sa mal hrať vo štvrtok zápas s domácim Dinamom. Na prvý duel novej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy sa chystali okrem bronzového medailistu z MS a nedávneho kapitána slovenského národného tímu aj českí hokejisti, pričom všetci traja boli svetoví šampióni. Podľa gazeta.ru boli na palube občania týchto dvoch krajín, ako i občania Ruska, Nemecka, Lotyšska, Bieloruska, Švédska a Kanada.
      Prezident KHL Alexander Medvedev vystúpil s mikrofónom na ľadovej ploche počas prerušeného zápasu medzi Julajevom Ufa a Atlantom Mytišči: "Po rýchlom prerokovaní situácie s oboma mužstvami sme sa rozhodli zápas ukončiť. Každý má v tíme Jaroslavľu niekoho blízkeho, kamaráta. Nikto si nevie predstaviť, ako by tento zápas mohol pokračovať a ako by sa dalo tešiť z víťazstva." Následne Medvedev vyhlásil minútu ticha za zosnulých.  
      Hokejový klub Lev Poprad, nový účastník Kontinentálnej hokejovej ligy, so zdrvením prijal informáciu o tragédii v hokejovom klube Lokomotiv Jaroslavľ. "Vedenie HC LEV Poprad, realizačný tím i všetci hráči vyjadrujú úprimnú sústrasť a hlbokú spoluúčasť rodinám a pozostalým obetí leteckej tragédie, ktorá sa stala dnes v Jaroslavli," povedal pre TASR Pavol Gmitter, manažér pre vzťahy s verejnosťou.
      Na smutnú správu okamžite zareagoval aj Pro Hokej. Riadiaci orgán domácej extraligy z dôvodu piety zrušil na štvrtok plánovanú tlačovú konferenciu pred novou sezónou.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies