Hokej-MS20: Slováci skončili opäť 8., Mikeš:"Medzi naj šestkou nemáme čo hľadať"

NETKY.SK • 7 Január 2011, 08:31 • 2 min
Hokej-MS20: Slováci skončili opäť 8., Mikeš:"Medzi naj šestkou nemáme čo hľadať"

Hokej-MS20: Slováci skončili opäť 8., Mikeš:"Medzi naj šestkou nemáme čo hľadať"

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov skončili na tohtoročných majstrovstvách sveta v americkom Buffale navlas rovnako ako vlani. Nepodarilo sa im splniť základný cieľ - postúpiť do štvrťfinále a v boji o konečné siedme miesto podľahli Čechom tak isto ako minulý rok 2:5.
Aj preto nemohla panovať medzi hráčmi a trénermi spokojnosť. Turnaj sa pre mladých Slovákov nezačal najhoršie, keď v úvodnom zápase zdolali Nemecko 2:1 po predĺžení, no v ďalšom stretnutí "vyfasovali" od domácich Američanov 1:6 a v rozhodujúcom proti Švajčiarom prehrali v záverečných minútach 4:6. "Chceli sme postúpiť do štvrťfinále, to vie každý. Robili sme pre to všetko. Rozhodujúci bol zápas so Švajčiarskom, to bola tá cesta, kadiaľ sa tam dalo dostať a to sme takisto vedeli už pred turnajom. Do zápasu sme sa vložili, ale inkasovali sme šesť gólov. To bolo príliš veľa aj napriek tomu, že sme ešte vyrovnali na 4:4 a stiahli ten výsledok. To bol taký kľúčový moment celého šampionátu," povedal pre TASR reprezentačný kouč Štefan Mikeš.
Jeho zverenci v poslednom skupinovom zápase podľahli aj favorizovaním Fínom 0:6 a čakali ich len súboje o záchranu. "Nepostúpili sme do štvrťfinále a potom sa hralo už iba o umiestnenie, respektíve záchranu. Samozrejme, chceli sme viacej, ale treba povedať, že čo sa týka kvality, tak v prvej šestke tých najlepších tímov nemáme čo hľadať," priznal Mikeš tvrdú realitu. V boji o záchranu reprezentanti najprv zdolali Nórsko 5:0, vďaka čomu sa udržali medzi elitou, no s turnajom sa rozlúčili prehrou s Českom.
Výkony mužstva negatívne ovplyvnili aj problémy so zložením zostavy. Už v druhom zápase proti USA sa totiž vyfaulovali obrancovia Hraško a Marinčin, ktorí dostali za úder do hlavy a krku troj a štvorzápasové tresty a zdravotné problémy mal aj ďalší zadák Henrich Jaborník... "Nechcem sa nejakým spôsobom vyhovárať, doteraz som to ani nespomínal, no mali sme veľa zranení, problémov a ďalší priebeh jednoznačne ovplyvnilo aj vylúčenie tých dvoch obrancov. Naša hra mala byť postavená tak, aby sme nepúšťali súperov do šancí a tam sa to oslabilo. Dvaja obrancovia, ktorí mali byť kľúčoví na týchto majstrovstvách, ktorí majú najviac skúseností a očakávalo sa, že budú vzadu lídri, tak nám z toho vypadli a potom sa to začalo búrať," pokračoval Mikeš.
Medzi prijemné prekvapenia určite patril Richard Pánik. Kapitán tímu prišiel ako jeden zo sedmičky zámorských posíl a svoje výnimočné kvality potvrdil aj na šampionáte. Devätnásťročný útočník strelil sedem gólov, za čo si vyslúžil druhú priečku medzi strelcami a za celkovo deväť bodov obsadil 5. miesto v produktivite. "Najradšej by som hovoril, že ako tím sme tam dali absolútne všetko, no jednoznačným lídrom bol Rišo Pánik. Ten naozaj vynikal, o hlavu prevyšoval ostatných hráčov a bolo ho na ľade cítiť," dodal Mikeš.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies