Hokej-MS20: Slováci chcú postúpiť, rozhodnúť majú zápasy so Švajčiarmi a Nemcami

NETKY.SK • 27 December 2010, 09:42 • 2 min
Hokej-MS20: Slováci chcú postúpiť, rozhodnúť majú zápasy so Švajčiarmi a Nemcami

Hokej-MS20: Slováci chcú postúpiť, rozhodnúť majú zápasy so Švajčiarmi a Nemcami

slovakia

left justify in out

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov odštartujú svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v USA zápasom proti Nemecku. Zverenci trénera Štefana Mikeša sa na Štedrý deň presunuli z prípravného tábora do Buffala, kde odohrajú zápasy A-skupiny, s hlavným cieľom vyhnúť sa bojom o záchranu a možno dokázať aj niečo navyše.
Kostru slovenského tímu tvorí 14 hráčov z domácej extraligy, s ktorými odletel do zámoria aj legionár z Česka Juraj Majdan. V Jamestowne, kde si rozložili hlavný stan, sa k tímu pripojila aj osmička hokejistov zo zámorských súťaží. Mladí reprezentanti odohrali pred šampionátom dva prípravné zápasy. V prvom zdolali nórskych rovesníkov 3:1, no v druhom už nestačili na mladých Rusov, ktorí zvíťazili 6:2. Misky váh však naklonil na ich stranu až v poslednej tretine hetrikom Kicyn. Mikešovi zverenci tak nastúpia na šampionát s vyrovnanou bilanciou, súboje v Buffale však budú už o niečom inom.
V základnej A-skupine sa Slováci postupne stretnú s Nemeckom, domácou reprezentáciou, Švajčiarskom a Fínskom. Z dvoch päťčlenných skupín postupujú prvé tri tímy do play off, posledné dva budú bojovať o záchranu. "Je to dosť zradná skupina, no základ je postúpiť do tej finálovej časti. Už to by bol prvý úspech," zhodnotil asistent trénera František Kučera.
Obhajcovia trofeje Američania patria k najväčším favoritom na titul aj tento rok a Fíni by taktiež nemali mať problém postúpiť zo skupiny, takže najschodnejšou cestou pre Slovákov sa javia víťazstvá nad ostávajúcimi dvoma súpermi. "Ono sa to povie, že najschodnejší... no ten mládežnícky hokej v tých krajinách išiel veľmi hore a sú to obidve veľmi húževnaté mužstvá, takže to bude veľmi ťažká práca, aby sme sa dostali ďalej. Ja však verím, že postúpime," pokračoval Kučera, podľa ktorého budú na turnaji rozhodovať individuálne chyby: "Je to o individuálnych chybách. Čo najmenej tých chýb, aby sme sa ich nedopúšťali a každú takúto príležitosť využili. Verím, že tam veľa gólov padať nebude, takže to bude o týchto veciach."
Útočník Juraj Majdan si zase myslí, že na Európanov bude platiť hlavne silová hra. "Tí Nemci a Švajčiari sa v posledných rokoch zdvihli, takže budú vyrovnanými súpermi. Budeme hrať hlavne tvrdo a potom chceme ukázať aj niečo, čo vieme my Slováci, takí technickejší hokej. Myslím si, že by sme ich mali zdolať, to je základný kameň odrazu do ďalšej fázy," povedal hráč českého Litvínova a pokračoval: "Fíni sú takí menší a rýchlejší, takže na nich bude tiež platiť hra do tela. O Američanoch nemusím ani hovoriť, to sú 'nadupaní' hokejisti a bude to ťažké. Musíme sa s tým však nejako vyrovnať a potrápiť aj ich."
V druhej B-skupine šampionátu sa predstavia českí hokejisti, Nóri, Švédi a dvojica ďalších favoritov na celkový triumf Rusko a Kanada.
Vlani sa z triumfu tešili Američania, ktorí v dramatickom finále zdolali výber Kanady 6:5 po predĺžení. Slováci nepostúpili zo skupiny a museli bojovať o záchranu. Nakoniec sa spolu s Čechmi udržali na úkor Lotyšska a Rakúska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies