Hokej-MS20: Kanada štvrtý rok v rade bez titulu, prvými finalistami sú USA

NETKY.SK • 3 Január 2013, 12:33 • 2 min
Hokej-MS20: Kanada štvrtý rok v rade bez titulu, prvými finalistami sú USA

Hokej-MS20 Kanada štvrtý rok v rade bez titulu, prvými finalistami sú USA - Hokej Hokejoví reprezentanti USA do 20 rokov sa stali prvými finalistami juniorských majstrovstiev sveta v ruskej Ufe. V štvrtkovom, čisto zámorskom semifinálovom súboji, zdolali

slovakia

left justify in out

Hokejoví reprezentanti USA do 20 rokov sa stali prvými finalistami juniorských majstrovstiev sveta v ruskej Ufe. V štvrtkovom, čisto zámorskom semifinálovom súboji, zdolali rivala z Kanady prekvapujúco hladko 5:1. 
      Američania po vysokých triumfoch nad Slovenskom (9:3) a Českom (7:0) si poľahky poradili aj s výberom z kolísky hokeja, ktorý patril k najväčším favoritom na celkový triumf. Pod výhru USA sa najvýraznejšou mierou podpísalo duo Jake McCabe a Johnny Gaudreau, ktoré si zhodne pripísalo po dva góly a asistenciu. Výborný výkon podal v bránke Spojených štátov John Gibson, ktorý zlikvidoval 33 striel súpera. 
      Kanaďania tak opäť nesiahnu na najcennejší kov, po piatich tituloch v období rokov 2005-2009 zostanú štvrtý rok v rade bez zlata. "Som hrdý na tento tím. Odohrali sme najlepší zápas na turnaji. Bol plný emócií, zdolať Kanadu je niečo úžasné," vyslovil sa pre iihf.com obranca McCabe.
      Zverenci trénera Phila Housleyho vo finále šampionátu narazia na lepšieho z dvojice Švédsko - Rusko, Kanadu čaká súboj o bronz.
      
      MS 20 - semifinále:
      Kanada - USA 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
      Góly: 45. Rattie - 8. a 17. McCabe, 23. a 56. Gaudreau, 33. Vesey

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies