Hokej-MS16: Réway bojuje aj o zmluvu v NHL, stretol sa s manažérom Montrealu

NETKY.SK • 15 Máj 2016, 11:53 • 2 min
Hokej-MS16: Réway bojuje aj o zmluvu v NHL, stretol sa s manažérom Montrealu

PETROHRAD - Martin Réway mal v sobotňajšom dueli B-skupiny MS s Kanadou (0:5) zvýšenú motiváciu.

slovakia

left justify in out

Bol sa totiž na neho v Petrohrade osobne pozrieť generálny manažér Montrealu Marc Bergevin. Práve Canadiens pred tromi rokmi draftovali slovenského útočníka a teraz zvažujú, že s ním podpíšu nováčikovskú zmluvu.

 

Réway, ktorý dokončil ročník vo švajčiarskom Fribourgu, sa tak chcel pred manažérom herne vytiahnuť. "Hovoril som s ním už v piatok. Normálne sme sa porozprávali, dohodli sme sa, že podebatujeme ešte v sobotu po zápase," neprezradil detaily rozhovoru 21-ročný útočník, ktorý by chcel jedného dňa preraziť v slávnej NHL.

 

Na šampionáte v Rusku však zatiaľ zaostáva za očakávaniami, čo si aj sám uvedomuje. Nepresadil sa ani proti Kanaďanom a po piatich dueloch na MS tak má na konte stále iba jednu asistenciu. Jeho útok s Martinom Bakošom a Markom Daňom ešte na MS neskóroval v hre 5 na 5 a nedarí sa mu ani v početnej výhode. Celkovo patrí Slovákom až 15. priečka v hodnotení využívania presiloviek, horšie sú na tom iba Nóri. "Jednoducho nám to tam nepadá. Snažíme sa strieľať v presilovke od modrej, ale proste to nejde. Každému tímu sa počas sezóny stane, že mu to prestane padať, nám sa to stalo teraz na šampionáte, teda v najhoršom možnom momente," povedal Réway.

 

Napriek tretej prehre v rade Slovákom stále bliká nádej na účasť vo štvrťfinále, potrebujú však zabrať v zostávajúcich skupinových dueloch s Fínmi (v nedeľu o 19.15 SELČ) a USA (v utorok o 11.15).

 

"Poznáme matematiku," vyslovil sa center tretieho útoku Tomáš Marcinko. "Vieme, aké sú naše šance. Nepozeráme sa však na to, či potrebujeme uhrať jeden alebo dva zápasy, sústreďujeme sa iba na najbližšieho súpera. Verím, že nedeľňajší zápas s Fínmi dopadne dobre. Už sme ich tu videli hrať, nastúpili sme proti nim aj v záverečnej príprave. Tím na šampionáte je síce výrazne odlišný, ale štýl zostal rovnaký. Treba veľa korčuľovať a v útočnom pásme sa viac udržať na puku, aby do nás súper toľko nebúšil. A vyhnúť sa vylúčeniam, lebo v oslabeniach strácame sily," zdôraznil Marcinko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona